Naslovna VESTI PSI NOVOSTI IZ SVETA PASA: Starost psa utvrdite na osnovu kože!

NOVOSTI IZ SVETA PASA: Starost psa utvrdite na osnovu kože!

0
nega starog psa petafce

Ne znamo koliko ste upoznati sa ovom informacijom, ali istinita je! Starost psa se okvirno može utvrditi na osnovu izgleda zuba, krzna i kože.
Sa sedam godina, psi počinju da sede, a prve sede im se pojavljuju oko njuške, dok im krzno postaje oštrije.

Kako stare, psima koža postaje manje elastična, osetljivija i tanji se. Stariji psi se više ne čiste sami, a kada pokušamo da ih četkamo – opiru se. Već smo napomenuli da koža starijih pasa postaje ili masna ili suva i ljuspava, a razlog tome je pojačano lučenje lojnih žlezda. Zbog svega toga pojačava se I pseći zadah.

Psi u godinama, prestaju sami da se staraju o svojoj dlaci, između ostalog jer prosto zaborave. Redovnim češljanjem i četkanjem ne samo što ćete se starati o dobrom stanju kože i dlake, nego ćete istovremeno izmasirati psu mišiće i podstaći cirkulaciju. Ukoliko svakodnevno češljanje nije potrebno, onda svakako blago izmasirajte psa, čime ćete mnogo doprineti stanju mišića.

U svakom slučaju zaključili ste. S godinama, pas naprosto više ne funkcioniše kao pre, ali uz dobru negu i vašu pomoć njegovo zlatno doba će proći kako treba.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstBEOGRAD: Baka Olga (78) dva puta nedeljno putuje po dva sata kako bi obišla svog psa Dabu u Prihvatilištu!
Sledeći tekstBRAVO, BRAVO: Gimnazijalci skupili pare za operaciju napuštenog psa

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime