Naslovna VESTI PSI Beograđanka Jovana (29) otvorila obdanište za pse!

Beograđanka Jovana (29) otvorila obdanište za pse!

0
obdanište za pse petface

Od 2012. godine obdanište za pse otvoreno je u Novom Sadu. Mnogi su prokomentarisali da je ideja krajnje neobična. Mnogo godina pre toga, jedna Beograđanka je u sred Londona svoju ljubav prema životinjama realizovala u jedno ovako „neobično“ obdanište za pse!

Naime, Beograđanka Jovana Ivaštanin u Londonu živi od 1998. godine, kada se kao 12-godišnja devojčica sa roditeljima preselila u prestonicu Britanije. Tamo je završila osnovnu i srednju školu, menjala mesta, učila jezik. Upisala je i zoologiju, studirala dve godine. Danas ima obdanište za pse.

Pročitajte još:
NAJTUŽNIJI I NAJSREĆNIJI VIDEO: Štenci „pre“ i „posle“ spašavanja sa farme!

– Oduvek sam volela životinje, išla sam i kao volonter u Afriku da brinem o slonovima. Još kao dete sam sakupljala pse i mačke, donosila ih kući. Baka je imala razumevanja, pa sam tako uspevala da ih zbrinem. Danas živim sa momkom, tri psa i tri mačke, priča Jovana za „Blic“.

Sve je počelo od toga što je Jovana čuvala kućne ljubimce prijateljima dok su na odmoru. Zatim je došla na ovu genijalnu ideju, u kojoj je spojila lepo i korisno!

obdanište za pse petface

– Boravak jednog psa dnevno košta 28 funti. Toliko, otprilike, košta jednomesečni boravak deteta u vrtiću u Srbiji, kaže Jovana.

Pročitajte još:
DOGPOINT KLUB ZA PSE: vaspitavanje štenaca od “malih” šapa

Pravila za obdanište za pse su striktna i jasna: psi se moraju međusobno družiti, imaju iračke, bazen za plivanje, sportski teren sa preponama, toboganima,…Njihov boravak u obdaništu podrazumeva stalnu pažnju i pravilnu ishranu.

Sjajna ideja koja će, nadamo se, inspirisati i ljude u Srbiji da se late otvaranja jednog ovakvog „neobičnog“ obdaništa!

Izvor, Foto: Blic

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstSREĆA JE U MALIM STVARIMA: Pas drži konopac, dok ga dečaci preskaču! (VIDEO)
Sledeći tekstNAJBOLJI PRIJATELJ: labrador Pajo u stopu prati svog vlasnika

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime