Naslovna VESTI PSI OBIČNI, A TAKO POSEBNI – Trčali su za automobilima nadajući se da...

OBIČNI, A TAKO POSEBNI – Trčali su za automobilima nadajući se da će ih neko voleti.

0
Obični a tako posebni

Oni koji čak i vide ulične pse ponekad ne pogledaju pažljivo. Mnogi od njih izgledaju „obično“ ali ako malo pažljivije pogledate svaki je poseban. Naročito su posebni oni koji izgledaju „kao pas“. Predstavljamo vama jednu ekipu koja je baš takva, obični a tako posebni.

Obični a tako posebni

Tijana Radivojević je pre nekoliko dana pronašla 5 štenaca koje je neko ostavio na njivi kraj prometnog puta u blizini Novog Sada. Tijana je pokušala da ih prebaci do Zoohigijene ali nije uspela da ih smesti u njihovo prihvatilište jer nedeljom rade samo do 14,00 sati.

Obični a tako posebni

Pročitajte i ovo: 6 NEDELJA MUKE! – Veterinari ipak uspeli da spasu život psa Popija.

Naravno, tada nastaje najgora situacija kada želite da pomognete odbačenima. Tijana nema uslova da ih skloni kod sebe, prihvatilište ne prima, na objave na društvenim mrežama pršte komentari podrške, molbe da se psi spasu, ali niko ne nudi privremeni smeštaj. Tijani ne preostaje ništa drugo do da im nađe neko sigurnije mesto gde će ih skloniti do ne nađe bolje rešenje.

Obični a tako posebni

Vozeći se sa 5 neželjenih dušica nilazi na poluraspalu kućicu i odlučuje da ih tu smesti. Ostavlja im hranu i vodu… Odlazeći u suzama vidi da trče za njenim automobilom, a onda za drugim, pa za sledećem… Nada se da neće izleteti na neki put gde im preti još veća opasnost. Dva dana kasnije, vraća se da ih obiđe.

Pročitajte i ovo: EVO DOKAZA DA MOŽE! – Hotel u Srbiji koji prima ljubimce!

Obični a tako posebni

Dočekuje je 4 presrećne njuškice. Nisu je zaboravili. Ali, nema petog šteneta. Najzad uspeva da dogovori da ljudi iz Zoohigijene dođu po male nesrećnike i odvedu ih u azil. Sledi im CNR program, pokušaj udomljavanja… ako ne uspe, vraćaju se na ulicu, razdvojeni. Jedan dečkić i tri devojčice zapravo trebaju prave domove.

Obični a tako posebni

Ne očekujemo da svi nađu dom u jednoj kući, da nastave život kao porodica ali nadamo se i pozivamo sve koji žele jednog ovakvog „običnog“ psa za ljubimca da se jave Tijani. Novi Sad i okolina imaju prednost, ali Tijana obećava da će usvojeno štene dobiti prevoz i do nekog drugog grada.

Izvor:  Tijana Radivojević

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekst6 NEDELJA MUKE! – Veterinari ipak uspeli da spasu život psa Popija.
Sledeći tekstNAJZAD U PRAVOM DOMU – Posle 4 godine lečenja psa kome su pucali u njušku dobio pravu porodicu!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime