Naslovna VESTI MAČKE DA LI STE ZNALI: Mačke menjaju boju očiju!

DA LI STE ZNALI: Mačke menjaju boju očiju!

0
očiju petface

Za one koji su nešto iskusniji kada su naše četvoronožne prijateljice u pitanju, ovo i nije neka ekskluziva! Međutim, neretko se novi vlasnici mačaka iznenade kada shvate da je njihovo plavooko mače sada izraslo u macu sa tamnom bojom očiju!

Boja očiju mačaka se menja sa odrastanjem mačeta. Do trećeg meseca života mačići imaju tamno plave oči, a tada se boja polako menja. Odrasle mačke najčešće imaju braon, narandžaste ili zelene oči. Retko kada odrasle mačka imaju fascinantno smaragdno plave oči kao kada su bile male 🙂

Pročitajte još:
DOKAZANO: I mace mogu biti anemične!

Plave oči najčešće se povezuju sa sijamskim mačkama, a mogu se javiti i kod ragdola, turske angora mačke i upšte mačaka sa poljima bele dlake, ali mogu se javiti i kod dominantno belih mačaka, sa, na žalost, tendencijom da takve mace budu gluve.

U svakom slučaju, plavookim ili macama sa tamnijom bojom očiju treba negovati oči redovno. U ove svrhe koristite preparate koji su namenjeni isključivo ovome (nikako kamilicu ili nešto slično). Ovakvi preparati sadrže ekstrakte pojedinih biljaka koje imaju umirujuće dejstvo!

Pročitajte još:
Šta vaša mačka želi da vam kaže repom?

Onda, bez brige, uživajte u bistrim i sjajnim okicama svoje ljubimice, kojima vam one prenose svoje rasploženje 😉

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstJOŠ JEDNO U NIZU: Novo trovanje u Kraljevu – uginula četiri šarplaninca!
Sledeći tekstNIŠTA LEPŠE: Udomljeni psi brinu o dva pačeta!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime