Naslovna VESTI PSI OD ZABAVE DO BORBE ZA ŽIVOT: Bezbrižan dan na plaži završio hitnom...

OD ZABAVE DO BORBE ZA ŽIVOT: Bezbrižan dan na plaži završio hitnom operacijom za Doli

0
borba za život

Evo jedne poučne priče koju bi pažljivo trebalo da pročitaju svi koji planiraju da svoje najdraže ljubimce ovog leta povedu sa sobom na putovanje. Pogotovo ako je destinacija peščana plaža.

borba za život

Ova porodica je na teži način naučila jednu važnu lekciju. Sve je počelo kao bezbrižan, zabavan dan na plaži, ali je završilo tako što se njihova četvoronožna prijateljica borila za život na jednoj veterinarskoj klinici.

Pročitajte i ovo: FANTASTIČNE VESTI: Pas izbavio kidnapovanu šestogodišnju devojčicu

Čelsi Fin ni u čemu ne uživa toliko kao u odlasku na plažu sa svojim voljenim mešancem labradora i pudle po imenu Doli. A Doli prosto obožava da trči po pesku i igra se loptom sa svojom vlasnicom. To može da radi satima, a da joj ne dosadi! Međutim, jednog dana stvari su pošle naopako.

borba za život

Nakon što su stigle kući sa plaže, Doli je počela da povraća. Ništa nije uspevala da zadrži, počela je da se ponaša letargično i sve vreme joj je bilo veoma loše. Čelsi se strašno zabrinula i brzo je odvela Doli kod veterinara. Ispostavilo se da je to bila najbolja odluka koju je mogla doneti i da joj je brzom reakcijom spasila život.

Pročitajte i ovo: ROTIĆ: Gađali su ga kamenjem, tukli… sada je na sigurnom, ali ne još dugo.

Veterinari su, naime, odveli Doli na rendgen i ustanovili da su njena creva prepuna peska! Najverovatnije je slučajno, svaki put kada zgrabi loptu u toku igre, usput jela i pomalo peska, što je nažalost rezultiralo potpunom blokadom njenih creva. Jedini način na koji su veterinari mogli da pomognu ovoj jadnoj ženkici bila je operacija. Čelsi su upozorili da je intervencija komplikovana i da bi oporavak mogao veoma dugo da traje.

borba za život

Srećom, operacija je prošla uspešno i Doli je spasena. Nakon što je provela dva dana na klinici pod nadzorom veterinara, Doli je puštena kući svojoj vlasnici.

borba za život

Kako je došlo leto, mnogi od nas će ići na letovanje. Ako vodite i ljubimce sa sobom, važno je biti na oprezu – ove skrivene opasnosti na plaži mogu ugroziti živote naših dragih pasa. Osim unošenja peska u organizam, tu su i oštre školjke i kamenje, jaki talasi, rizik od toplotnog udara i mnogo toga. Pazite da vaši psi budu hidrirani, da budu stalno pod vašim nadzorom, i naravno – da ne jedu pesak.

Izvor: Wamiz.co.uk

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPOSLE SEDAM MESECI: Vlasnik ukradenog psa posetio azil i otkrio neverovatnu istinu
Sledeći tekstČUPAVO IZNENAĐENJE! Krenuo po cveće, otkrio porodicu zečeva

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime