Naslovna VESTI PSI POGLEDAJTE kako pas staje u ODBRANU BEBE? (VIDEO)

POGLEDAJTE kako pas staje u ODBRANU BEBE? (VIDEO)

0
odbranu bebe petface

Da psi gaje veliku ljubav prema bebama i da su zaštitnički nastrojeni, još jednom pokazuje klip koji je postavila naša čitateljka na svom Fejsbuk profilu. Na snimku se vidi kako pas leži pored bebe na krevetu, dok odrasli muškarac simulira napad rukom na bebu.

Kako muškarac sa snimka pokuša da udari dete (u pitanju je simulacije podsećamo), pas zalaje i glavom krene ka njegovoj ruci. Odrasli nemački ovčar tokom celog video snimka nastoji da obrani bebu od napada na nju. Gromoglasnim lajanjem i nasrtanjem na ruku pas staje u odbranu bebe.

odbranu bebe petface

Vlasnica psa Anela, kaže da je Reks kod njih došao kada je imao svega četiri nedelje, a sada je star devet meseci.

-Od prvog dana moja dečica su ga zavolela, od tada su stalno zajedno, igraju se i čak najmlađi zna da leži sa njim i ne plaši ga se uopšte, rekla je Anela za Petface.

PRESLATKI SU: Pas i beba dele sve – i krevet i plišane igračke!

Ona kaže da je Reks malo tvrdoglav, ali da je on najbolji prijatelj njene porodice kojeg imaju.

-Uvek bih preporučila psa za prijatelja, jer je on jedini koji vam neće zabiti nož u leđa. Mi ga obožavamo, ne bi mogli zamisliti jedan dan bez njega, rekla je Anela.

Navikavanje psa na bebu

Ukoliko imate psa, a beba treba da stigne u kuću možete da primenite neke metode privikavanja psa na novog člana porodice. Pustite psu sa telefona bebin plač kako bi se navikao na taj zvuk. Sa zvukom bebinog plača počnite postepeno, od slabijih tonova, pa lagano pojačavajte. Ukoliko ste u mogućnosti, nabavite delove odeće i pelena od beba vaših prijatelja kako bi se pas navikao na nove mirise. Blagovremeno navikavanje psa znači navikavati psa nekoliko meseci (najkasnije mesec dana) pre rođenje deteta. Ako imate prijatelje koji imaju psa u stanu zajedno sa bebom, pozovite ih da vam sa bebom dođu u goste. Prilikom takvih poseta važno je da dobro kontrolišete svog psa i da posmatrate kako se ponaša prilikom prvog susreta sa bebom na svojoj teritoriji.

KAKAV TANDEM: pas i beba dremaju (VIDEO)

Priviknite svog psa pre nego što novorođenče stigne u kuću, tako ćete moći da uživate u druženju, jer je pas takođe član porodice i detetu će pružiti bezrezervnu ljubav, koje nikad nije previše.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstSARAJEVO: Devojčice šutnule malenu macu u šaht! (Uznemirujući snimak)
Sledeći tekstPrvo nisu znali šta je, a onda se ispostavilo da je MAČAK sa 4,5 kilograma krzna viška!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime