Naslovna VESTI SULUDA IDEJA: Žena ODGAJILA tri pačeta od JAJA IZ SUPERMARKETA!

SULUDA IDEJA: Žena ODGAJILA tri pačeta od JAJA IZ SUPERMARKETA!

0

Iz jaja koje je kupila u britanskom supermarketu Vejtrouz jedna žena je odgajila tri pačeta i dala im imena – Bip, Pip i Mip.

Čarli Lelo (29) iz Hertfordšira napravila je eksperiment. Držala je jaja sa farme Klarens u inkubatoru dok nije išla na posao. Kaže da će pačići živeti „vrlo srećan život” sa njenim ljubimcima pilićima.

LOMILI MU NOGE DA SE NE BI MRDAO! Mladunče lava preživelo GOLGOTU!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

OSTAVILI GA NAKON 14 GODINA: Želeli da uživaju u penziji bez da brinu o psu!

Portparol Vejtrouza rekao je da su oplođena jajašca sigurna za jelo i da se „nimalo ne razlikuju” od normalnih jaja, osim ako nisu u inkubatoru.

Lelo, koja inače radi kao pomoćnica menadžera u prodavnici, došla je na ovu ideju pošto je na Fejsbuku videla video kako neko od jaja iz supermarketa uzgaja prepelice.

„Dok sam bila u Vejtrouzu, videla sam pačeća jaja i pomislila sam da će možda i oni uspeti da se izlegu. Bila sam tako uzbuđena kad je uspelo, ali još sam imala u glavi da su to jaja iz supermarketa.

„Oni su sakupljeni, bacani oko kamiona za dostavu, zatim su proveli vreme na kolicima i na polici, uzimali su ih spuštali ko zna koliko puta, tako da sam mislila da možda neće izgurati do kraja,” rekla je ona.

Mesec dana pošto ih je stavila u inkubator, Lelo je čula piskavo gakanje i patke su počele da se pomaljaju iz ljuski.

Rekla je da je bilo „neverovatno” iskustvo gledati kako se izvlače „najslađe loptice”, ali da to neće ponovo raditi.

„Jedini razlog zašto sam sad to mogla i da pokušam je taj što se trenutno smešim i imam vremena da ih odgajam do trenutka kada im neću biti potrebna ceo dan. U normalnim okolnostima to ne bi bilo moguće i ne bi bilo pošteno prema njima”, rekla je ona.

Portparol Vejtrouza kaže da je „izuzetno teško” identifikovati pol patki koje imaju belo perje.

„Naši farmeri naporno rade na tome da obezbede pravilno razdvajanje patki i pataka. Kao rezultat ove poteškoće u razlikovanju polova, mužjaci sa belim perjem mogu povremeno biti ostavljeni sa grupom ženki, mada su ovi slučajevi izuzetno retki. Takođe može biti slučajeva kada divlja patka naiđe na uzgajane patke, ali opet, to je retko”, rekao je.

Portparol farme Klarens rekao je: „Izuzetno je mala verovatnoća da se patka izlegne. Ali priznajemo da to nije nemoguće.”

Izvor: BBC News Foto: BBC News

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstLOMILI MU NOGE DA SE NE BI MRDAO! Mladunče lava preživelo GOLGOTU!
Sledeći tekstMnogi i danas rade ovu UŽASNU stvar mačkama i zakonom je još uvek DOZVOLJENA!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime