Naslovna VESTI PSI KRALJEVO: Skandalozna odluka STUPA NA SNAGU, jer nadležni kažu da „NISMO DOBRO...

KRALJEVO: Skandalozna odluka STUPA NA SNAGU, jer nadležni kažu da „NISMO DOBRO RAZUMELI“!

2
Odluka petface

Ukoliko u 15h nadležni NE POVUKU svoju, malo je reći skandaloznu Odluku, napušteni i ničiji psi i mačke u Kraljevu „ustupaće se“ naučno-istraživačkim ustanovama, odnosno, mogu da budu “uništeni savremenim metodama na human način“. To je odluka nadležnih u Kraljevu, o kojoj ovih dana bruji Internet, koji je ovih dana digla na noge sve ljubitelje životinja iz Srbije i inostranstva.

Odluka petface

Danijela iz Kraljeva koja se između ostalih bori za prava životinja u ovom gradu na Ibru, kaže nam da ništa novo još uvek nije saznala, ali da je čual da su odlučili da Odluku NE POVUKU!

Oglasili se i nadležni u Kraljevu: „Sve je u skladu sa Zakonom“!

-Neće je povući, sutra će stupiti na snahu. Do 15h je rok da sazovu sastanak i povuku Odluku koja je protivzakonita, ali još uvek nikakve informacije nemamo. Danas je osmi dan od dana izglašavanja, kaže za naš portal.

Odluka petface

Kako su joj objasnili, ali i kako je za RTS izjavila Slavica Popović, predsednica Radne grupe za izradu Odluka o uslovima i načinu držanja domaćih životinja, NISMO LEPO RAZUMELI stavke ove Odluke.

Odluka o uslovima i načinu držanja domaćih životinja u svemu je u skladu sa Zakonom o dobrobiti životinja. Na human način da se može uništiti životinja znači da se samo može predati u naučno-istraživačke svrhe, ako oboli, znači bolesna životinja. Nikako ne znači nikakvu eutanaziju niti lišavanje životinja života, rekla je Slavica Popović.

MI SMO NJIHOV GLAS: Potpiši PETICIJU protiv ubijanja pasa u Kraljevu!

Na sledeći korak, Danijela je spremna, jer kako kaže – nema nameru da odustane od borbe!

-Ukoliko od sutra stupi na snagu ova Odluka, odmah ćemo se obratiti Ustavnom sudu, jer kao što svi znaju Odluka je neustavna. Imamo podršku i pravnika, tako da nećemo stati u ovome sigurno, dodala je Danijela!

Podržimo Kraljevčane!

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.