Naslovna VESTI PSI NOVI SLUČAJ NASILJA: Dvomesečnom štenetu u Malom Zvorniku odsečene šape!

NOVI SLUČAJ NASILJA: Dvomesečnom štenetu u Malom Zvorniku odsečene šape!

8
štene sa odsečenim šapama petface

odsečene šape: Novi slučaj nasilja nad životinjama potresao je Mali Zvornik. U blizini železničke stanice u Malom Zvorniku pronađeno je štene staro dva meseca, kome su odsečene šape! Sa teškim povredama, bez prednje i zadnje šape, štene je ležalo sklupčano pored kamionskog točka, a kako navode prolaznici – tu je od jutros!

Kako izveštava Blic, veterinar Dejan Bugarin iz Malog Zvornika je štenetu ukazao prvu pomoć i sanirao rane. Pretpostavlja se da je štene neko ostavio, jer su na pedesetak metara od njega bila još tri identična psa vidno preplašena i bespomoćna. 

Pročitajte još:
STRAVA U OSTRUŽNICI: Štenetu odsečene sve četiri šapice!

odsečene šape petface

Procene da li će štene preživeti je u ovom trenutku teško dati. Prema rečima veterinara Bugarina, moguće je da su rane starije od jednog dana.

– Nisam siguran da li je kuče pregaženo na pruzi ili na putu. Prema izgledu rana, mislim da nisu zadobijene od voza. Obavio sam hirurške intervencije, dao sam mu antibiotike i zaštitio rane od infekcije. Ostavio sam nešto hrane i zamolio meštane, koji su tu u blizini da pripaze na njega par dana, jer naša opštine nema azil za životinje, gde bismo ga smestili, kaže Bugarin za Blic.

Pročitajte još:
BEOGRAD: Priča o Blekiju ili šta kada javni državni funkcioneri mrze pse!

odsečene šape petface

Najbliži azil nalazi se u Loznici, ali nažalost on nema nadležnosti nad malozvorničkom opštinom. U ovom trenutku brogu o povređenom štenetu može da preuzme samo pojedinac, dobrovoljac,..

IMA LI KO? BILO KO? PODELITE!

Izvor, Foto: Blic.rs

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPANČEVO: Otvorena prva „pet friendly“ škola u Srbiji!
Sledeći tekstDanas je DAN MAČAKA, a mi ih iz ovih razloga OBOŽAVAMO! (VIDEO)

8 KOMENTARA

  1. Molim odgovorite na pitanje kako žene koja je postavila upit kako doći do šteneta. Ukoliko mu netko nudi pomoć, bilo bi ljudski da mu se to omogući. Ne možemo se oglušiti i dopustiti da štene ugine.

  2. Nevjerojatno…zbilja. Pišete o tome, a ne nudite rješenje??? Kakav je to veterinar koji je teško ozlijeđenu životinju vratio na ulicu??? Kako mu pomoći?
    Napišite kod koga se štene nalazi. Priča vam je poludovršena. Napišite gdje se nalazi i što možemo učiniti. Mi, koji ne živimo u Malom Zvorniku.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime