Naslovna VESTI MAČKE ODSTRELIO 28 MAČAKA PA SE HVALIO NA DRUŠTVENOJ MREŽI? Traži se HITNA...

ODSTRELIO 28 MAČAKA PA SE HVALIO NA DRUŠTVENOJ MREŽI? Traži se HITNA ZABRANA lova na pse i mačke!

0

Savez za zaštitu životinja Brandenburg najoštrije osuđuje odstrel 28 mačaka od strane osobe koja je ovlašćena za lov, a koja je sama priznala šta je uradila!

U nedelju, 24.08.2020 saznalo se da se osoba ovlašćena za lov hvalila na društvenim mrežama da je preselila „28 mačaka na mačje nebo…….“ odnosno, da ih je upucala.

POTRESNE MISLI psa koji kopni u azilu: Prolaze leta, zime, proleća… A ja čekam da…

Ne samo da je činjenica odstrela užasna nego je nečuveno što je iz određenih ali objektivno nerazumljivih razloga odstrel mačaka izričito dozvoljen zakonom o lovstvu države Brandenburg.

On glasi: „Osobama ovlašćenim za zaštitu lova dozvoljeno je da ubijaju “podivljale” pse i mačke “lutalice”. Za “podivljale” važe psi koji se nađu u lovnom području van kontrole odgovorne osobe a za mačke bez vlasnika one koje se nađu u lovnom području udaljene više od 200 metara od najbliže kuće.“

KALUĐER KARMELO! Neobična priča o psu koji živi u manastiru i propoveda ribama! (FOTO)

Mačke, takođe i kastrirane koje se kreću slobodno, lutaju po velikim teritorijama, naročito u ruralnim i slabo naseljenim područjima Brandenburga brzo dolaze do granice od 200 metara od najbliže kuće i zbog toga mogu biti ubijene.

Udruženje za zaštitu životinja Brandenburg zahteva:

1. Ukidanje pasusa 40 o zaštiti lova države Brandenburg koji kaže da oni koji su ovlašćeni mogu pucati na “podivljale” pse i mačke lutalice.

2. Novu definiciju termina „podivljali“ i „lutalice“ od strane odgovarajuće komisije stručnjaka.

upozorenje, petface
foto: ilustracija

3. Povlačenje dozvole za lov u gore opisanom slučaju. Osoba koja ima pravo na lov pokazala se neprlikladnom za posedovanje i korišćenje lovačkog oružja.

Hoće li ovo uroditi plodom ili će samo ostati slovo na papiru, a dotična gospoda, koja u lovu vidi vid zabave i rekreacije… Da li će nastaviti da UBIJA nedužne životinje, koje mu se, silom prilika jer su napuštene, nađu na putu? Šta vi mislite o ovome?

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstVATRA JE GUTALA SVE PRED SOBOM: A onda je ON uleteo i spasio sve! (VIDEO)
Sledeći tekstČUDO PRIRODE: Ovo neobično i prelepo stvorenje ostavlja bez daha! (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime