Naslovna VESTI PSI OFARBAO ROTVAJLERA PA GA PRODAO KAO LABRADORA: Prevarantske prodaje pasa cvetaju u...

OFARBAO ROTVAJLERA PA GA PRODAO KAO LABRADORA: Prevarantske prodaje pasa cvetaju u Srbiji!

0
prevaranti i šverceri pasa

Prema pisanju portala mondo.rs šverc pasa je sve češći nelegalni način zarade u Srbiji. Naša zemlja se nalazi na listi onih iz kojih potiče sve veći broj krijumčarenih pasa. Modeli ovih kriminalnih radnji su različiti ali uglavnom se sve organizuje pod maskom „ljubitelja životinja“ i legalnih odgajivačnica pasa.

prevaranti i šverceri pasa

Šverceri iz srbije najčešće koriste krijumčarske kanale preko susednih zemalja kao što su Rumunija i Bugarska a nesrećni psi uglavnom završavaju u zemljama članicama Evropske unije ili Skandinavije. Zarade su najmanje duplo veće nego što bi prodavci ostvarili da pse prodaju u našoj zemlji.

Povezano: HOROR TRANSPORT – Uhvaćen ŠVERCER pasa sa SRPSKIM TABLICAMA!

Uglavnom se radi o rasnim psima za kojima postoji potražnja u inostranstvu pre svega zbog niže cene. Pored toga, prodaju se i mešanci koji podsećaju na određene rase. Međutim, šverceri ponekad ne prezaju ni od prevara najgore vrste. Ukoliko je zarada dobra, ovi kriminalci su spremni da rotvajlera prodaju kao labradora!

prevaranti i šverceri pasa

Kako za MONDO kaže Miroslav Savić koji drži odgajivačnicu pasa u Novom Sadu, ilegalne prodaje koje kreću iz Srbije, a završavaju se u zemljama EU, sprovode se na najrazličitije načine. “To je veliki novac i zato se to sa pravom može nazvati mafijom. Ako je cena za samo jednog psa 5.000 evra, a pritom imate šest štenadi, jasno vam je kakav je to biznis. Zato krijumčari prodaju i pse drugih rasa, mešance, svakakve kombinacije, samo da fizički podseća na ono što kupac traži. Najviše se traže popularne rase, a to su sada mopsovi, maltezeri, francuski buldozi, nemački ovčari”, kaže Miroslav za mondo.rs.

Ne propustite i ovo: ŠVERCERE PASA INTERESUJE SAMO ZARADA – Poslednjih 10 dana ubijeno 38 švercovanih pasa

U poslednje vreme najčešći način prevare jeste kada se kroz oglase na srpskom i engleskom jeziku nudi štene na poklon, iako je u pitanju rasa koja inače košta više stotina evra. “Nakon što se ljudi jave da uzmu štene, dobiju informaciju da se ono nalazi u Italiji ili Rusiji. Onda kažu da to jeste poklon, ali je samo potrebno platiti troškove transporta. Oni koji postave oglas ili se jave na telefon predstavljaju se kao stranci i govore na lošem engleskom jeziku. Naravno, u pitanju su prevare i takav pas verovatno nikada ne bi mogao da stigne na adresu, ili ne bi stigao kao odgovarajuća rasa”, kaže ovaj sagovornik.

prevaranti i šverceri pasa

Na nesreću pasa i vlasnika, ovi kriminalci razne prevare vrše i u našoj zemlji. Zabeležen je primer jedne vlasnice koja je kupila maltezera u jednoj odgajivačnici u Šapcu. Nakon šest meseci je utvrđeno da je ljubimac mnogo veći nego što bi trebalo da bude. Odgajivač je rutinski rekao da je u pitanju greška, da je prodao zapravo bišona jer i njih ima u odgajivačnici. Naravno, vlasnica se već dovoljno vezala za svog ljubimca i nije želela da joj se vrati novac. Mnogi lažni odgajivači i preprodavci upravo računaju na ovakvu vezu koja se stvori, pa nesmetano nastavljaju da varaju ljude.

Mnogobrojna udruženja za zaštitu životinja odavno upozoravaju na ovu pojavu i navode da se određeni broj pasa, kada dospe u inostranstvo, koristi za surova laboratorijska istraživanja, kao pokretne mete za testiranje oružja, čak i u bordelima, kažu za mondo.rs iz jedne agencije za zaštitu životinja koja je želela da ostane anonimna.

Pročitajte i ovo: ON ŠVERCUJE PSE IZ SRBIJE?! Grana kriminala koja cveta? (FOTO)

Nažalost, ovaj vid kriminala, koji definitivno postaje dobro organizovan, izgleda nije u fokusu naših istražnih i sudskih organa. Zabeleženo je samo nekoliko slučajeva da su krijumčari uhvaćeni ali ni jedan od njih nije imao sudski eplilog. Svi su završeni bez kazni zbog „nedostatka dokaza“.

 Izvor:  mondo.rs

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstSVI SU OSTALI U ŠOKU: Pogledajte koliko štenaca je dobila ova mama kuca!
Sledeći tekstJOŠ JEDNA ŽRTVA ŠVERCA: Bernardinac sa bosanskim mikročipom pronađen na parkingu pored autoputa u Nemačkoj!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime