Naslovna VESTI OGROMNE KAZNE: Ove godine ćete se dobro zapitati da li bacati petarde?

OGROMNE KAZNE: Ove godine ćete se dobro zapitati da li bacati petarde?

0
ogromne kazne petface

Oko pet hiljada pasa i mačaka godišnje pogine od stresa zadobijenog pucanjem petardi za novogodišnje praznike. Naravno ugrožene su i ostale životinje koje podjednako teško podnose eksplozije od pirotehničkih sredstava. Svake godine se apeluje na građane da ne bacaju petarde i da takve aktivnosti mogu imati široke posledice na zdravlje ljudi i životinja.

Prema novim odredbama Zakona o javnom redu i miru objavljenim 26. marta 2018. godine u Službenom glasniku kazna predviđena za korišćenje pirotehničkih sredstava je između 50.000 i 100.000 dinara, ili od 40 do 120 sati društveno korisnog rada.

PROČITAJTE I:

SJAJNA ILUSTRACIJA: “Ove godine umesto petardi, kupite hranu za lutalice”!

-Ko paljenjem pirotehničkih proizvoda narušava javni red i mir ili ugrožava sigurnost građana – kazniće se novačnom kaznom od 50.000 do 100.000 dinara ili radom u javnom interesu od 40 do 120 časova. Ko pucanjem iz vatrenog ili drugog oružja ili imitacije oružja narušava javni red i mir ili ugrožava sigurnost građana – kazniće se novčanom kaznom od 100.000 do 150.000 dinara ili kaznom zatvora od 30 do 60 dana. Ko prekršaj iz stava 1. i 2. ovog člana izvrši u grupi od tri i više lica, kazniće se kaznom zatvora od 30 do 60 dana, navodi se u članu 17. Zakona o javnom redu u miru.

Kako iz MUP-a, za medije navode biće procesuirani oni slučajevi koje neko vidi i prijavi, ukoliko niko ne vidi onoga ko baca petarde ili koristi druga pirotehnička sredstva, onda on neće biti kažnje.

ogromne kazne petface

Zbog pirotehničkih sredstava životinje spadaju među veoma ugrožene, jer one teško podnose eksplozije i snažne zvukove koje proizvode petarde.

Kazne ne treba da budu te koje će nas odvratiti od ovih aktivnosti, ono što bi bilo najbolje jeste da mi sami shvatimo ozbiljnost i probleme koje stvaramo petardama i da odustanemo od njih. Zato se sada dobro zapitajte da li treba bacati petarde?

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstMAJMUNI u jednom zoo vrtu dobili svoje POKLONE ZA BOŽIĆ! (VIDEO)
Sledeći tekstVAŠKE KOD PASA I MAČAKA: Najčešće izazivaju iritaciju i svrab domaćinu!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime