Naslovna VESTI MAČKE MAČE sa gotovo celim telom u OPEKOTINAMA konačno dobija pomoć

MAČE sa gotovo celim telom u OPEKOTINAMA konačno dobija pomoć

0

Kada je dobra Samarićanka pronašla mače sa 80 odsto tela prekrivenog opekotinama na tremu staračkog doma u Baltimoru, uradila je pravu stvar. Pozvala je Udruženje za kontrolu životinja grada Baltimora. Udruženje je zatim prenelo mače u baltimorsko prihvatilište za životinje.

Pročitajte još: Hrabri pas je navodio vatrogasce kroz kuću u plamenu kako bi spasili dvoje dece!

Ono zbog čega su svi ostali šokirani jeste činjenica da je osmonedeljno mače, koje je dobilo ime Popi, bilo u opekotinama duž celog tela. Preko glave, leđa, grudi i ušiju. Njeno telo je takođe bilo slomljeno na nekoliko mesta.

U prihvatilištu kažu da nisu sigurni šta je moglo da zadesi jadnu Popi, ali da veruju da su opekotine hemijske ili termalne. Trenutno se maca nalazi sa medicinskim timom prihvatilišta i iskusnim trenutnim udomiteljem, tako da se svi nadaju oporavku.

opekotinama petface 1Medicinski tim kaže da su šanse za preživljavanje diskutabilne, uzevši u obzir stepen opekotina, ali prihvatilište odbija da odustane od nje i bore se svim snagama da prikupe dovoljno novčanih sredstava, ali i vremena posvećenog Popi.

Jedna od mogućnosti jeste da je ovo što se dogodilo sa Popi zlostavljanje životinja.  Neki incidenti koji uključuju zlostavljanje životinja prođu neprijavljani zbog nedostatka razumevanja toga šta se smatra zlostavljanjem i zanemarivanjem.

Pročitajte još: NESALOMIVI DUH: Više puta su rekli da ovo štene neće preživeti, ali ono ih je sve iznenadilo svojim oporavkom

Ukoliko naiđete na mače koje je podleglo opekotinama, bilo slučajno bilo namernim zlostavljanjem morate mu pružiti pravovremenu i pravu pomoć. Hitno se obratite veterinaru kako bi se sve rane sanirale i kako bi mače što pre dobilo svu potrebnu negu.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstTUŽNO: Keruša Dona živi sama na Majevici, čekajući da se vlasnici vrate…
Sledeći tekstBUGOJNO: Osvanule fotografije radnika na kojima sa OSMEHOM hvataju napuštene pse!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime