Naslovna VESTI PSI SARA IH JE SPASLA! Vlasniku preti 10 godina zatvora

SARA IH JE SPASLA! Vlasniku preti 10 godina zatvora

0
optuzen petface

Ovaj fantastični pas prošao je toliko toga lošeg, ali i dalje donosi radost i sreću svima koji ga sretnu.

Kada je prvi put ugledala pse Šenu i Belindu prošle godine u septembru, Sara je odmah znala da nešto nije u redu sa njima. Oba psa su izgubila krzno, Šena je bila toliko ozbiljno obolela da je po telu bila potpuno bez dlake, osim što je imala malo krzna na licu.

optuzen petface

-Ljudi su se odmah zabrinuli za Šenu i drugog psa – bul terijera Belindu, koji su se nalazili na imanju u Šefildu i pozvali su nas, rekla je Sara Džordan, inpektor Centra za zaštitu životinja – RSPCA.

Džordan je odgovorila na poziv i bila je šokirana kada je prvi put videla kako dva psa izgledaju. Šena je nemački ovčar i stoga je trebala imati veliko i jako krzno. Umesto toga, ona je jedva izgledala kao pas, jer je toliko izgubila krzno i bilo je tešeko opisati kako je taj pas izgledao. Čim je policija uspela da oslobodi pse i zbrinula ih u RSPCA-u, Džordan je odmah odvela Šenu i Belindu kod veterinara kako bi im se ukazala pomoć.

BUDITE MU VELIKA PODRŠKA: Nega bolesnog psa!

Nakon pregleda oba psa, ustanovljeno je da imaju teške infekcije što je uzrokovalo gubitak krzna. Oba psa su takođe bila slaba i u veoma lošem stanju. Zaposleni u RSPCA-u su bili šokirani da je neko bio u stanju da ostavi pse da se toliko razbole.

optuzen petface

Njihov vlasnik je priveden u policiji i optužen za dva krivična dela u skladu sa Zakonom o dobrobiti životinja u Engleskoj. Njemu neće biti dozvoljeno da ima bilo kog ljubimca u narednih 10 godina.

Stanje Šene je bilo toliko loše da su bili neophodni meseci i meseci stripljenja i nege da bi se mršavi pas bez krzna oporavio i potpuno izlečio. Sada je to srećan i zdrav pas.

Nega kože i dlake kod pasa

Belinda je već tražena za udomljavanje od strane jedne ljubazne porodice, Šena i dalje traži svoj dom. Pošto su je zaposleni u Centru za životinje, Šefild centar RSPCA upoznali, otkrili su da je dobra duša koja voli da se igra.

optuzen petface

Po prvi put u svom životu, Šena konačno izgleda i ponaša se kao svaki drugi pas.

-Ova fantastična prijateljica prošla je kroz toliko toga, ali ona nas uvek toliko razveseli i čini nas srećnim kad god smo zajedno, rekao je portparol RSPCA u saopštenju za medije.

Srećan nov početak!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstDA LI ZNATE: Koliko je sna dnevno potrebno vašem psu?
Sledeći tekstKORČULA: Nečovek ostavio psa vezanog za drvo i bez vode!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime