Naslovna VESTI PSI Slep i anksiozan Oreo našao porodicu koja mu pomaže da prevaziđe strah!

Slep i anksiozan Oreo našao porodicu koja mu pomaže da prevaziđe strah!

0
oreo petface

Oreo je pas koji je veći deo svog života proveo s jednim vlasnikom. Čovek je, nažalost, teško oboleo i više nije bio u stanju da brine o ovom preslatkom psu. Istovremeno, ni Oreo nije bio baš zdrav, jer je bolovao od glaukoma koji uzrokuje slepilo.  Oreo je ostao bez oba oka. Sve je delovalo i bukvalno crno, dok ga nije usvojila nova porodica i dala mu tračak nade.

Met i Stefani su saznali za Oreovu tužnu priču i gotovo su odmah rešili da ga usvoje. Imaju još jednog psa.

oreo petface

– Imamo iskustva sa psima koji imaju posebne potrebe, a nemamo dece. Bili smo spremni za ovaj izazov, kažu novi vlasnici.

Iako je Oreo bio uvek veseo i uvek raspoložen, sva ova dešavanja su uticala na to da se kod njega razvije anksioznost. Porodica se dosetila da snimi kako se Oreo ponaša dok je sam sa Dokom. Tada su zaključili da ima strah od razdvojenosti.

oreo petface

– U prvom, „probnom“ periodu, rešio sa da postavim kamere kako bih video kako se Oreo i Dok slažu kada su sami kod kuće. Poslednje što smo očekivali je bilo da je Oreo zapravo jako nervozan.  Lajao je od momenta kako smo izašli iz kuće, kaže Met.

Pročitajte još: BEZ KOMENTARA: Mačka pomaže slepom psu da se vrati kući (VIDEO)

Uprkos takvom ponašanju, znali su da on nije kriv i da neće odustati od njega, jer kako kažu, ne odustaje ni od jedne životinje.

oreo petface

Par je počeo sa terapijama kod veterinara, ali je bilo neophodno da Orea naviknu na svoje odsustvo i pokažu mu da će se svakako vratiti.

– Počeli smo sa vežbicama od po pet minuta. Gledali bismo na kameri kako se ponaša i onda kada prestane da laje smo se vraćali u kuću. Tako se postepeno smirivao, kaže Stefani.

Pročitajte još: Slepi pas Barkli dobija drugu šansu zahvaljujući policajcu

Oreo je imao punu podršku svog prijatelja Dok koji je bio neverovatno strpljiv, nesebično pomažući Oreu da se orijentiše. Iako nisu očekivali psa sa dijagnozom anksioznosti, nijednog momenta se nisu pokajali, kažu Met i Stefani. 🙂

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.