Naslovna VESTI PSI ČITAJU NAS KAO KNJIGU: 5 stvari koje psi mogu da OSETE KOD...

ČITAJU NAS KAO KNJIGU: 5 stvari koje psi mogu da OSETE KOD LJUDI!

0
osete kod ljudi petface

Psi imaju bolji osećaj za mnoge stvari od ljudi. Do njih zvuk brže dopire. Osete lakše opasnost i znaju kada im neko ne želi dobro. Psi su pametne životinje i ne treba ih potcenjivati svrstavanjem samo u okvire nagonskih životinja. Oni to nisu i to pokazuju svakodnevno.

Raspoloženje vlasnika može preći na psa

Vaš pas može osetiti vaše raspoloženje. Tako će i on biti pod stresom, ako ste i vi često pod stresom. Pas može postati nametljiv, ako oseti da ste tužni. Takođe, brojni dreseri primetili su veliku razliku u rezultatima među psima, zavisno od raspoloženja trenera.

Upoznajte NAJMLAĐEG volontera: Ima samo 6 godina i OBOŽAVA ŽIVOTINJE!

Vidi kada vam je opala pažnja

Psi su neverovatno pametne životinje i oni primete tačno kada ne obraćate pažnju. Psi pronalaze određeno vreme da naprave neki lukavi potez, jer znaju kad ne gledate, iako vi stojite u blizini.

pas covekov najbolji prijatelj petface

Reaguju na nejednakost

Jedno istraživanje u kojem su istraživači uparili pse i zadali im isti zadatak, otkrilo je reakciju na nejednakosti. Jedan pas je nakon izvršenja komande dobio poslasticu, a drugi nije. Onaj pas koji nije dobio ukusnu poslasticu, ubrzo je prestao da ispunjava zadatak, čak je i prestao da obraća pažnju na istraživača uopšte.

KAKVA LJUBAV: Izgladneli psi nađeni zajedno nisu odustali jedan od drugog!

Smatra se da mogu pronaći obolenje

Iako mnogi vlasnici mogu garantovati za svoje ljubimce da im služe kao odlična uteha kada su bolesni, dokazano je i kako psi mogu namirisati ćelije raka i to putem uzorka krvi. Lekari i naučnici se nadaju da će se u skoroj budućnosti moći osloniti na pseći njuh za bolje testiranje raka.

Ne vole laž

Jedno japansko istraživanje otkrilo je kako su psi sposobni da nauče da ne veruju ljudima koji lažu. Drugim rečima, psi mogu raspoznati kada su prevareni i naučiti da ne veruju osobi koja ih je prevarila.

Psi neverovatno mnogo pomažu čoveku, a neke od ovih zanimljivosti su svakako zavisne od psa do pas, ali pokazuju šta nam sve može pružiti naš ljubimac.

Kada sve ovo znate, čik sad ga prevarite, ako smete.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.