Naslovna VESTI PSI OSLOBOĐENA LANACA: Ne prestaje da se poljupcima zahvaljuje svom spasiocu

OSLOBOĐENA LANACA: Ne prestaje da se poljupcima zahvaljuje svom spasiocu

0
oslobođena lanaca

Ako smo ih pripitomili, psi i dalje žele i zaslužuju slobodu. Čak i oni vlasnici koji ljubimce čuvaju u dvorištu, a ne u domu, treba redovno da ih puštaju da se istrče, igraju i ponašaju se slobodno. Međutim, neki neljudi misle da su posao obavili vezivanjem psa lancem za kućicu. Za njih je to to – imaju psa i povremeno će mu doturiti činiju vode i suve hrane.

oslobođena lanaca

U Brazilu, jedan agent čiji je glavni zadatak da se pobrine za to da se zakon o zaštiti životinja sprovodi u delo, Mateus Lajola, kaže da mu nije strano da naiđe na pse koji tiho pate usled zanemarenosti. To su uglavnom psi koji su pola života, ako ne i ceo, proveli na lancu, suprotno onome što zakon nalaže.

Pročitajte i ovo: ZAPOSLENI U SUZAMA: Ovaj čovek je zahtevao nešto neobično, ali tako plemenito od osoblja azila

Lajolin rad, srećom, donosi takve nagrade da se sve isplati. On je nedavno podelio snimak spasavanja jednog takvog kučenceta, koje je bilo vezano sve vreme, a kog je Lajola već neko vreme nadgledao i ustanovio da je reč o slučaju zanemarivanja koje traje već neko vreme.

oslobođena lanaca

Živela je u užasnim uslovima. Hladno vreme, vrućina, kiša i sunce, sve vreme je bila na lancu“, napisao je Lajola o ovom psu. „Stigli smo tamo i nikoga nije bilo, pa smo provalili u dvorište i spasili psa.“

oslobođena lanaca

Sreća ove ženkice koja je shvatila da je oslobođena neopisiva je rečima – ona jednostavno nije mogla da prestane da obasipa Lajolu poljupcima. Uprkos konstantnom zanemarivanju, bela kuca bila je vesela i miroljubiva prema nepoznatim ljudima – samo je želela da što pre pobegne iz svog zatvora.

Lajola je kasnije identifikovao i vlasnika, koji će biti dalje ispitan u vezi sa ovim slučajem. S druge strane, vesela izbavljena ženkica pronašla je svoj srećan kraj – koji je zapravo početak nove, divne priče.

oslobođena lanaca

Nakon što su je spasili, Lajola i saradnici odveli su malu srećnicu u azil Casa do Produtor, ali ona se tamo nije dugo zadržala. Kada je portal The Dodo pozvao da se raspita o epilogu priče, iz azila su im rekli da je kuca već udomljena.

Pročitajte i ovo: SNALAŽLJIVOST SPASAVA ŽIVOTE: Štene preživelo zahvaljujući veštačkom disanju – kroz flašu

Divno je čuti da nekim psima poverenje u ljude ni ovakav slučaj zanemarivanja ne može da slomi.

Izvor: The Dodo

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstZAPOSLENI U SUZAMA: Ovaj čovek je zahtevao nešto neobično, ali tako plemenito od osoblja azila
Sledeći tekstOSTAVLJEN NA MILOST I NEMILOST: Pas u kavezu prikačen na kombi BEZ VODE I HLADOVINE

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime