Naslovna VESTI OSLOBODIO konja sa lanca i stekao DOŽIVOTNOG PRIJATELJA

OSLOBODIO konja sa lanca i stekao DOŽIVOTNOG PRIJATELJA

0
Konj okovan lancima

U nekim zemljama odnos prema životinjama je ostao na nivou srednjeg veka. Priča o divljem konju kome su noge bile okovane lancima i koga je neko ostavio na pustoj livadi to potvrđuje. Srećom, jedan veterinar je oslobodio konja sa lanca i tako stekao doživotnog prijatelja.

Konj okovan lancima

Veterinar Ovidiu Rosu je gotovo sasvim slučajno primetio konja na jednoj pustoj poljani kako leži u visokoj travi. Scena mu je bila veoma sumnjiva pa je krenuo da vidi o čemu se radi. Kada je stigao do konja video je stravičnu sliku.

Konj okovan lancima

Pročitajte i ovo: HEROJ! Rasipao pepeo umrle bake u more, a onda spasao psa!

Divljiem konju su noge bile uvezane lancima koji su veoma povredili kožu. Konj je očito bio u velikim bolovima. Izgledao je potišteno, tužno i prilično izmučeno. Kretanje mu je bilo veoma ograničeno na svega nekoliko metara od mesta gde se nalazio.

Konj okovan lancima

Rosu je znao da u mnogim krajevima Rumunije i dalje postoji praksa ovakvog surovog vezivanja konja i ovo mu nije bila prva situacija u kojoj je morao da reaguje. Međutim, rane koje je video na nogama nesrećnog konja nikada pre nije video.

Pročitajte i ovo: NEĆE UMRETI SAM – Udomila psa obolelog od raka kako ne bi umro sam u azilu!

Oslobodio konja s lanca

Rosu je doneo alat kojim bi raskinuo lance i oslobodio konja. Morao je da bude veoma pažljiv kako ne bi naneo dodatne povrede tokom intervencije. I najzad je uspeo. Čim je konj shvatio da je oslobođen svojih okova živnuo je. Momentlno je poskočio i napravio nekoliko krugova u kasu.

Oslobodio konja s lanca

Potom je pokazao svoju zahvalnost čoveku koji mu je pomogao. Lagano mu je prišao i ponudio glavu i njušku u znak zahvalnosti. Divlji konji su uglavnom nepoverljivi prema ljudima a Rosu kaže da je ovaj konj verovatno uhvaćen i da ga je neko ovako vezao kako bi u narednom periodu radio na njegovom pripitomljavanju. Ipak, ovaj konj je prepoznao dobrotu čoveka koji ga je spasao muka i bez imalo straha pokazao koliko je zahvalan za ovakav postupak.

Izvor:  top13.net

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstHEROJ! Rasipao pepeo umrle bake u more, a onda spasao psa!
Sledeći tekstBOLNO VRIŠTANJE nikoga nije interesovalo! Mačence sa slomljenim nogama je bilo na ivici smrti.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime