Naslovna VESTI PSI I ONI IMAJU DUŠU: Ostavite činije sa vodom ispred ulaza, POMOZITE svim...

I ONI IMAJU DUŠU: Ostavite činije sa vodom ispred ulaza, POMOZITE svim NAPUŠTENIM životinjama!

0

Meteorolozi već danima najavljuju temperature koje će se kretati i preko 30 stepeni. Poslušno pratimo savete lekara u ovim vanrednim uslovima, pa se često rashlađujemo, jedemo laganiju hranu i pijemo dosta tečnosti.

Kada je reč o našim ljubimcima, redovno im dolivamo svežu vodu u činiju, a zajedničke šetnje praktikujemo isključivo kada se temperature malo spuste.

VIDEO KOJI BUDI NAJNEŽNIJE EMOCIJE! Ovako SLON pokazuje LJUBAV prema ČOVEKU! (VIDEO)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

MALI MRGUD ĆE VAM UKRASTI OSMEH! Ovaj PAS voli ljude, ali SAMO izdaleka! (VIDEO)

Onog trenutka kada primetite da se vaša mačka ili pas hedonistički izležavaju na hladnom parketu ili ispod klima uređaja, setite se da se na vrelom asfaltu, životinje koje nisu imale sreću da budu nečije, bore za goli život.

Možda ih ne možete spasiti od toplotnog udara, sunčanice, solarnog detmatitisa i ostalih opasnosti koje vrebaju u letnjem periodu, ali ipak im možete malo olakšati tako što ćete ih nahraniti i dati im vodu.

Psi i mačke sa ulice spas od vrućine pronalaze u uličnim prolazima, podrumima ili ispred ulaza zgrada.

Za razliku od ljudi, psi se ne mogu znojiti kroz kožu i zato se oslanjaju na dahtanje i oslobađanje toplote kroz svoje šape i nos kako bi regulisali svoju telesnu temperaturu i zadržali hladnoću. Znakovi toplotnog udara kod pasa uključuju kolaps, preveliko dahtanje i otežano kretanje. Ukoliko primetite neki od ovih simptoma, premestite psa na hladno mesto, pokvasite ga, i pusite ga da odmori. Ukoliko ne primetite znakove poboljšanja njegovog stanja pozovite veterinara.

Nije teško, a spasićete nečiji život ukoliko već sada siđete ispred svoje zgrade s činijom punom sveže vode. Kako bi ona ostala što duže sveža, stavite posudu u hlad, a možete ubaciti i nekoliko kockica leda. Ako vam nije teško da tu vodu promenite bar tri puta u toku dana, možete biti ponosni na sebe. Postaćete za nijansu bolji čovek od onoga koji ste bili juče.

Iako ne umeju da se požale, životinje s ulice su svakako žedne. Ukoliko im mi ne sipamo malo vode, oni će spas potražiti u mutnim rekama, potocima, kanalizacijskim odvodima i barama sa ustajalom vodom, koja obiluje bakterijama.

Vrućina je ozbiljan neprijatelj napuštenih životinja. Pomozite im da pobede, da prežive i izguraju leto do kraja!

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstI PSI MOGU DA DOBIJU SUNČANICU! Neke rase su osetljivije – Proverite da li je VAŠ LJUBIMAC među njima
Sledeći tekstJUDIN POLJUBAC: Nakon njega – bik je NEMILOSRDNO UBIJEN!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime