Naslovna VESTI PSI OSTAVLJEN NA MILOST I NEMILOST: Pas u kavezu prikačen na kombi BEZ...

OSTAVLJEN NA MILOST I NEMILOST: Pas u kavezu prikačen na kombi BEZ VODE I HLADOVINE

0
Pas ostavljen na suncu

Još malo pa je sredina jula, vrućine su nesnosne, a ljudima izgleda i dalje treba skretati pažnju da bolje brinu o svojim ljubimcima. Nadamo se da su neki razumeli koliko je strašno ostaviti psa bez vode i sistema za rashlađivanje u zatvorenom autu, no sada se pojavio novi problem.

Pas ostavljen na suncu

Naime, deluje da je pojedincima sasvim u redu da voze psa u kavezu prikačenom na kombi, na užarenom asfaltu, bez vode i mogućnosti da se sakrije u hladovinu.

Pročitajte i ovo: OSLOBOĐENA LANACA: Ne prestaje da se poljupcima zahvaljuje svom spasiocu

Heder Piters je primetila kombi, koji inače ne bi bio neuobičajena pojava, ali kada je shvatila šta je zakačeno pozadi, bila je užasnuta. Vozač je za kombi prikačio kavez za pse, u kom je rešio da preveze svog ljubimca do željene destinacije. Ne samo da je tako izložio psa riziku od povrede ili, još gore, smrti usled potencijalnog sudara, već je zbog neverovatne vrućine postojala opasnosti i od toplotnog udara.

Pas ostavljen na suncu

Ove fotografije osvanule su ubrzo na društvenim mrežama, a Heder Piters je ohrabrivala ljude da prijave bahatog vozača. Takva osoba ne zaslužuje da ima ljubimca, posebno imajući u vidu da je tog dana temperatura bila čak 41 stepen! Zamislite tek kakav je pakao bio tik iznad vrelog asfalta.

Pas ostavljen na suncu

Kada sam videla kavez, pomislila sam – gospode, samo da nije pas unutra! Zaustavila sam se i pogledala i bilo mi je strašno kada sam shvatila da je unutra kuče. Dahtao je, jezik mu je visio napolju i očajnički je gledao u mene“, ispričala je Pitersova za medije.

Pročitajte i ovo: DA LI JE OVO NORMALNO? – Stravična slika prikazuje mučan i opasan prevoz psa.

Toliko sam besna što sam svedočila nečemu tako užasnom, ne mogu da verujem da bi iko to uradio svom psu po ovom paklu. Molim vas, ako vidite ovaj kombi na auto-putu broj jedan, prijavite ga. Ja već jesam. Pas nije izgledao dobro“, napisala je revoltirana žena i na svom Facebook profilu.

Pas ostavljen na suncu

Pitersova je slikala kombi, pratila ga i kontaktirala policiju. Liza Bon je takođe videla ove fotografije na Facebook-u i pokušala da stupi u kontakt sa vozačem, ali, kako je ispričala kasnije za novinare, on nije hteo ni da pogleda u njenom smeru. „Tada sam pomislila – pa on je svestan šta radi. Nije čak ni trepnuo. Da neko pokušava mene da dozove, barem bih se trgla i pogledala“, rekla je Bonova.

Pas ostavljen na suncu

Srećom, lokalna organizacija za zaštitu životinja uspela je da locira kombi, mada nije objavljeno da li je pas oduzet vlasniku. Policija trenutno radi na tome da odredi po kojim tačkama će neodgovorni vlasnik biti optužen za zlostavljanje životinja.

Izvor: Animal Rescue Blog

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstOSLOBOĐENA LANACA: Ne prestaje da se poljupcima zahvaljuje svom spasiocu
Sledeći tekstDING DONG: Uplašila se vatrometa, ali pogledajte kako se vratila svom domu.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime