Naslovna VESTI PSI OSTAVLJENA DA UMRE – Vlasnik nije želeo da pomogne svom unesrećenom psu

OSTAVLJENA DA UMRE – Vlasnik nije želeo da pomogne svom unesrećenom psu

0
Ostavljena da umre

Ova kuja je bukvalno ostavljena da umre. Pronašli su je u prašini seoskog puta kako nemoćno čeka smrt sa teškim povredama na glavi. Spasioci su pronašli vlasnika, ali on je bezdušno odgovorio da ne želi više da gleda psa koji mu je poklonio neograničeno poverenje.

Ostavljena da umre

Spasioci su tada odlučili da oni učine sve kako bi kuja preživela i dobila novu šansu. Uzeli su psa i prevezli ga u najbližu veterinarsku kliniku. Tu su doživeli novo razočarenje. Veterina koji su je primili i pregledali, odbili su da je zadrže i da je leče. Po njima, stanje je bilo toliko loše da za nju nije bilo nade.

Pročitajte i ovo: SAMA NA SVETU – Dugo putovanje u bolju budućnost

Jedno oko ove kuje je bilo povređeno toliko da je bila neophodna operacija tokom bi bilo izvađeno kako se infekcija ne bi proširila na drugo oko i mozak. U vilici je imala tešku infekciju i u ranama su se razvio veliki broj crva.

Ostavljena da umre

Spasioci su potražili novu veterinarsku kliniku i srećom tu su veterinari bili spremni da pomognu. Kuja, po imenu Steša je hitno stavljena na terapiju infuzionim rastvorima kako bi se pripremila za hiruršku intervenciju. Dva dana kasnije, obavljena je operacija koja joj je spasla život. Veterinari su izjavili da je Steša stigla u poslednjem trenutku jer su povrede bilo gotovo nekrotične i da bi ubrzo uginula u najtežim mukama.

Ostavljena da umre

Pročitajte i ovo: PRVI PUT NA SLOBODI – 17 pasa oslobođeno iz kaveza u kome su proveli ceo život

Začudo, Steša se brzo oporavila od operacije. Dva dana kasnije je stala na svoje noge i napravila prve korake u šetnji. I dalje je morala da diše uz pomoć cevčice koja joj je postavljena da bi se olakšalo disanje ali bila je živa. Znaci iscrpljenosti su se videli a veoma se zamarala i posle veoma kratke šetnje. Naredni dani su bili veliki izazov i za Stešu i za ljude koji su brinuli o njoj.

Ostavljena da umre

Steša je i dalje tugovala zbog svega što joj se dogodilo. Zbog izdaje prijatelja, zbog muka koje je proživela ostavljena u nedođiji da skonča u samoći i bolu… Tek pošto su obavljene poslednje intervencije uklanjanja tubusa i kada je shvatila da za nju postoji svetlija budućnost ona je živnula. Šetnje su se produžile, povratila je poverenje u ljude, prihvatila novi dom.

Ostavljena da umre

Sada je dobro. Bilo je potrebno puno ljubavi, pažnje, nege i sreće. Bilo je potrebno mnogo strpljenja i vere da će se ovaj nesrećni pas oporaviti. Danas veruje ljudima. Voli decu i obožava da vreme provodi sa dečakom u igri i maženju. Vreme bola i suza je prošlo. Nastupilo je vreme sreće i radosti za otpisanu Stešu. Neki ljudi pomažu, a neki nimalo ne cene tuđi život.

Izvor:  YouTube

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstSAMA NA SVETU – Dugo putovanje u bolju budućnost
Sledeći tekstIZLEČENA JE OD RAKA! – Neželjena i odbačena ipak ima novu šansu!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime