Naslovna VESTI PSI OSTAVLJENE POPUT KOMADA NAMEŠTAJA: Same, u šumi, hrabrile su jedna drugu i...

OSTAVLJENE POPUT KOMADA NAMEŠTAJA: Same, u šumi, hrabrile su jedna drugu i čekale pomoć!

0

U očima zakona njih dve nisu živa bića, one su stvari, poput komada nameštaja. Ne brine se zakon ni za njihove osećaje, za njihovu ljubav, strepnju i strah. Osećale su njih dve celu deceniju da ih netko voli, da su nekome važne i da bez njih ne može. I jednako tako vraćale svu tu ljubav i brigu.

Znale su da se nešto događa kad su nakon 10 godina života uz svoju staru vlasnicu ostale same. I znale su da neće biti dobro kad je ona otišla iz kuće i nije se vratila. Završila je u domu, a njih dve ostale su i bez doma, jer mesta za njih u kući u kojoj su odrasle nije bilo.

Snimak psa koji pozdravlja vlasnika RASPLAKAO CEO SVET! (VIDEO)

Ostavljene su baš poput komada nameštaja ili starog hladnjaka koji odbace kad odsluži svoje. Dona i Luna pronađene su u šumi, same, prestrašene, stisnute jedna uz drugu. Jer samo jedna drugu još imaju. U toj šumi ostavili su ih oni koji su možda njihovoj vlasnici i obećali da će se brinuti o njima, nakon što preuzmu sve ostalo što je imala.

Ali ovako je bilo jednostavnije, jer Dona i Luna ne znaju da govore i ne mogu da potvrde ko ih je ostavio. Da mogu pričati, sigurno bi rekle i da ne znaju zašto su ostavljene, ali ta se priča ionako vidi u njihovim očima. I u onima koje inače ne vide. Dobri ljudi otvorili su vrata svog doma i pružili im barem malo sigurnosti, privremeni dom barem nakratko.

– Prema proceni veterinara, Dona i Luna imaju oko 10 godina. Na imena se baš i ne odazivaju, ali su jako povezane i za njih tražimo dom u kojem će ostati zajedno. Ne možemo ih nikako razdvajati – kaže Aleksandra Hampamer, upravnica azila Prijatelji Čakovec koja se trenutačno brine za kujice. Pomalo se privikavaju na prostor u koji su stigle, na nepoznate ljude i ostale životinje koje su ih dočekale. Nežne su i još dosta uplašene, ali izuzetno drage. I malene rastom, gotovo su kao štenci, teške tek pet kilograma svaka. Osim povezanosti, kaže A. Hampamer, još je jedan razlog zašto se ne mogu razdvajati. Siva kujica je slepa i gotovo ništa ne čuje, razdvajanje bi bilo još jedan stres koji joj nakon svega što je doživela ne želi i neće priuštiti.

Brutalno je tukao psa na ulici, reakcija prolaznika je ZAPREPASTILA sve! (VIDEO)

Brinete li se zbog njihovih godina, ne biste trebali. Stariji kućni ljubimci mogu pružiti još puno ljubavi i veselja svojim udomiteljima. Sve što trebaju znati već su odavno naučili, ne morate se brinuti da će nuždu obaviti u kući ili da će vam kao nestašno štene svojom igrom uništavati stvari u kući. Prošle su njihove lude godine, sve što im treba je lagana šetnja, hrana i puno ljubavi i nežnosti. I topli kutak u kojem će se sklupčati i spavati. Neka vas ne brine ni slepoća kujice, jer slepi pas izuzetno se dobro snalazi kad nauči gde se šta nalazi u prostoru. A u ovoj priči ima i podršku psa koji vidi i čuje i koji joj je zapravo vodič. Dona i Luna čekaju čoveka koji će prihvatiti da su uplašene i dati im vremena da se opuste, a one će mu nakon toga pokloniti svu svoju ljubav.

Poželite li ih udomiti i pružiti im život dostojan psa u godinama, možete se javiti na 099/48-00-640.

Izvor: vecernji.hr  Foto: Privatna arhiva/vecernji.hr

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstOvaj vuk je bio smrznut i prepun metaka: Pogledajte kako je ZAHVALIO SPASIOCIMA! (VIDEO)
Sledeći tekstSOKOBANJSKI AZIL ZA PSE SE DOZVAO PAMETI? Strah pojedinih da ne izgube stolicu promenio je sve? (FOTO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime