Naslovna VESTI PSI OSTAVLJENI DA UMRU: Sudbina im se ipak nasmešila

OSTAVLJENI DA UMRU: Sudbina im se ipak nasmešila

0
ostavljeni da umru

Kada su odlučili da udome nekog od brojnih jazavičara koji se nalaze u azilima, porodica Zaharies nije imala na umu da će usvojiti psa sa imenom Ubica. A ipak, sudbina im je namenila baš ovog psa.

ostavljeni da umru

U azilu nije bilo raspoloživih jazavičara a onda je sasvim slučajno otac ušao u prostoriju na čijim je vratima stajao natpis „Samo za zaposlene“. Tu su se nalazili psi koji su trebali biti eutanazirani. U jednom kavezu se nalazio crni jazavičar koga je osoblje zvalo Ubica. Bio je u veoma lošem fizičkom i psihičkom stanju. Nije režao, lajao niti pokušavao da ujede. Samo je njuškao i posmatrao čoveka. I pored upozorenja zaposlenih, čovek se odlučio baš za Ubicu.

NAJTUŽNIJE OKICE: Niko nije želeo da je usvoji, a onda se desilo čudo!

Uz puno strpljenja, ljubavi i obuke, Ubica je potpuno promenio ponašanje. Gotovo 12 godina živi u novoj porodici i nikada niko nije ni posumnjao da je imao težak život. Basil, kako su mu dali novo ime u porodici Zaharies je bio toliko druželjubiv, mio i srećan pas.

ostavljeni da umru

A onda, posle osam godina zajedničkog života u divnoj porodici, Basil je dobio drugaricu. Njena sudbina se promenila u svega nekoliko sekundi. Dok se vozio kroz olujnu noć, najstariji član porodice Zaharies je video da je iz kombija koji vozio ispred njega neko izbacio psa na put i nastavio da vozi ne obazirući se na psa. Deda Zaharies se odmah zaustavio i pokupio kuče.

CENTAR BEOGRADA: Prosjakinja i psi – da li će neko reagovati!?!

Dovezao se u garažu gde su ustanovili da se radi o mešancu labradora i rotvajlera. Malena kujica je bila u užasnom stanju. Puna buva, parazita, prljava i neuhranjena. Porodica je odlučila da je zadrži. Sa istom istrajnošću i ljubavlju su je izlečili i od nje napravili predivnog ljubimca. Rejna, kako su je nazvali odmah se zbližila sa Bazilom i njih dvoje su ostali nerazdvojni prijatelji.

ostavljeni da umru

Hana Zaharies kaže: „Moji psi su me spasili. Zahvalna sam što je moja porodica bila blagoslovena tako lepim i divnim životinjama o kojima se brinemo“.

Izvor: theanimalrescuesite.greatergood.com

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.