Naslovna VESTI PSI OTKRIVAMO: Ko to mrzi kućne ljubimce?!

OTKRIVAMO: Ko to mrzi kućne ljubimce?!

0
krpelji i psi petface

Znamo da vam je ovo prosto neverovatno, ali postoje i neprijatelji naših pasa i mačaka koji “gledaju” kako će pre i što više da im naude. Ukoliko primetite ljubimca da se neprestano češe i ima crvenilo na stomaku, prva asocijacija treba da vam budu ONI! Vi sa malo više iskustva već znate da je u pitanju ilegalni stanar na telu ljubimca, koji sa prvim znacima proleća postaje aktivniji nego ikada – KRPELJ!
Iako spada u nezvane i nerado viđene goste, krpelju nažalost nije potrebna naša pozivnica da bi se nastanili na vašem ljubimcu. Za “amatere” naglašavamo – OPREZNO, JER JEDAN KRPELJ NE ČINI PROLEĆE! Naravno u periodu od proleća do jeseni borba sa ovim parazitima je intezivinija, ali ono što većina novih vlasnika ne zna je da kreplji “spavaju” samo na temperaturi ispod nule, tako da ih i u blažim zimama možete naći. Sa svojim drugaricama, buvama, krpelji „stanuju“ gde god – na ušima, vratu, glavi ili između prstiju vašeg psa.
Ako primetite da se vašem ljubimcu pojavilo crvenilo različitog oblika i veličine, koje se ubrzo proširilo, ako je malaksao, oseća zamor, bolove u zglobovima i ima povišenu temperaturu – velika je verovatnoća da se na njemu nastanio ovaj dosadni parazit! U njegovom svetu važe malo drugačija pravila, pa je kapitulacija nepostojeća opcija. Potpuno istrebljenje jedini je način da se pobedi, a za prave borce postoji čitav arsenal ubojitih sredstava.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstBESNI LJUBITELJI PASA U VRANJU: Pokrenuta akcija „Tražimo „najopasnijeg“ uličnog psa“!
Sledeći tekstVAŽNO JE ZNATI: Sunce je (ne)prijatelj ljubimaca!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime