Naslovna VESTI OTROV NA NOVOSADSKIM ULICAMA: Neko je ostavio otrov koji je PRETNJA DECI...

OTROV NA NOVOSADSKIM ULICAMA: Neko je ostavio otrov koji je PRETNJA DECI I ŽIVOTINJAMA! (VIDEO)

0
otrov na novosadskim ulicama petface

Udruženje za zaštitu životinja Novi Sad – Spans je danas putem društvenih mreža obavestilo javnost o postavljenom otrovu u ulici Arse Teodorovića ispred broja 1.

Sudeći po boji i izgledu otrova na samoj fotografiji možemo da zaključimo da se radi o otrovu za suzbijanje glodara, takozvanim kumarinima, koji mogu da budu štetni po zdravlje ljubimaca i dece, ali i odraslih ljudi. 

PROČITAJTE I:

TRKA ZA NOVU PORODICU: Ovaj pas je pretrčao petnaest milja kako bi našao pravi dom!

BUBINA PORUKA ZA SVE: “I šta kažete, neće me niko ZATO ŠTO SAM CRNA!?” (VIDEO)

JE L’ VOLITE BRZU VOŽNJU: Ova kuca UŽIVA U VOŽNJI kolicima u kupovini, svaki post sa njim 500 hiljada lajkova! (VIDEO)

-Otrov u Arse Teodorovića ispred broja 1. Nije prvi put da neko tu stavlja otrov, a pored prolaze životinje – čak je i maloj deci na dohvat ruke. Ako primetite otrov, pozovite policiju i komunalnu policiju da bi oni naložili Ciklonizaciji da ga ukloni, navedeno je u postu Udruženja Spans na društvenim mrežama. 

Mi smo danas pozvali i službu za odnose sa javnošću Grada Novog Sada koji su nam rekli da nisu upoznati sa akcion suzbijanja glodara, a iz firme koja to radi za potrebe Grada rečeno nam je da nije bilo postavljanja otrova, kao i to da se otrov ne postavlja na javne površine, već samo u šahtove, zbog bezbednosti životinja, dece i odraslih.

Prva pomoć kod trovanja životinje kumarinima

Nažalost otrovi koji se koriste ne ostavljaju mnogo mogućnosti za ukazivanje prve pomoći životinjama koje su došle u kontakt sa opasnom supstancom. Kumarini, otrovi protiv glodara deluju odloženo. Prvi simptomi, krvarenje iz sluznica, nosa, urinarnog trakta, kroz izmet javljaju se tek kad otrov već načini ozbiljnu štetu organizmu. Samo u slučaju da vidite da je životinja pojela granule koje su najčešće jarko ružičaste boje može se koristiti aktivni ugalj ili hidrogen koji će izazvati povraćanje. Za ove otrove ne postoji specifičan protivotrov pa će veterinari primeniti simptomatsku terapiju uz upotrebu vitamina K koji poboljšava koagulaciju krvi.

Pazite i budite oprezni kada budete prolazili ovom ulicom…

petface viber

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPRONAŠLA SU GA DECA U ŠKOLI: Pas je teško povređen i bila mu je potrebna POMOĆ! (VIDEO)
Sledeći tekstDŽIBEROVA PRIČA NIJE LAKA: “Zaobilaze me svi jer kažu da sam DŽIBER! (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime