Naslovna VESTI PSI ANA APELUJE: Pazite ljubimce – bačen je OTROV u naselju Višnjica!

ANA APELUJE: Pazite ljubimce – bačen je OTROV u naselju Višnjica!

0
OTROV petface

OTROV kreozan je praškasta supstanca kojoj se za potrebe bezbednog transporta dodaje voda. Na taj način se dobija emulzija koja ima intenzivnu, gotovo fluorescentnu žutu boju. Trovanje kreozanom pasa dešava se gotovo svakodnevno, a osim za životinje smrtonosan je i za ljude!

Uprkos tome što je i zakonom zabranjena njegova prodaja, vlasnici i ljubitelji životinja svakodnevno se susreću sa ovim „tihim ubicom“.

OTROV petface

Baš jedno takvo trovanje dogodilo se u beogradskom naselju Višnjica, a Ana je apelovala da svi otvorimo „četvoro očiju“.

Kako je trovanje kreozanom moglo biti pogubno po jedno dete? (VIDEO)

OTROV kreozan uvaljan u meso i granule, juce u Višnjici, mnogo pasa je stradalo! Ukoliko primetite ovako nešto, odmah udaljite životinje i pozovite policiju! Delite da upozorimo što više ljudi, hvala, napisala je Ana.

OTROV petface

Iz daljih komentara saznajemo da su na lice mesta izašli i policija i služba koja je uklonila otrov i očistila teren. Takođe, utvrđeno je da je OTROV bacan iz vozila u pokretu!

Trovanje kreozanom kod mačaka

– Dva vlasnička su uginula, za jednog se još bore. Takođe i za ulične, dvoje nije preživelo, jedan je kod veterinara, navela je Ana.

U prepisku se uključio i korisnik Facebook-a, Zoran koji je objasnio da je upravo on uhvatio jednog penzionera u Šumicama kako baca viršle oko škole.

Pitamo se samo, kako stati na put ovim zlim ljudima,..

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstVIDEO: Zuzu prepoznala vlasnike, koji su je ostavili u azilu jer je bila EMOTIVNA!
Sledeći tekstKRALJEVO: Dan pre nego što je trebao otići u novi dom, Marinko je NESTAO iz Prihvatilišta!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime