Naslovna VESTI OTVOREN AZIL ZA ŽIVOTINJE U DIMITROVGRADU – Direktor: “Jedini u Srbiji imamo...

OTVOREN AZIL ZA ŽIVOTINJE U DIMITROVGRADU – Direktor: “Jedini u Srbiji imamo pušku za trenutno uspavljivanje agresivnih životinja” (VIDEO)

0
Foto: Ilustracija

Nakon što je nekoliko godina najavljivana izgradnja, a potom u aprilu ove godine i počela izgradnja, konačno je otvoren azil za napuštene pse i mačke u Dimitrovgradu, gde su već smeštene prve životinje. Prihvatilište trenutno može da ugosti 43 životinje, a kako kaže direktor Komunalca Vasil Taškov, planirana je dogradnja još 10 bokseva, navode Južne vesti.

Izgradnjom prihvatilišta na brdu Oštri vrh, kako najavljuju iz Komunalca, biće rešen problem pasa lutalica koji su ranije ove godine napadali građane, pre svega najmlađe.

Tehnički direktor Javnog komunalnog preduzeća Vasil Taškov kaže da je Republička veterinarska komisija obišla objekat i da su dobili dozvolu za hvatanje i smeštaj životinja.

PROČITAJTE I:

HVATANJE PASA UZNEMIRILO JAVNOST – LEVIJATAN: “Privatnim i državnim šinterajima se mora stati na put!” (VIDEO)

PESMA O PSIMA NA NOVOM ALBUMU RIBLJE ČORBE: “Pasji život” – Čovek greši, bezgrešno je štene! (VIDEO)

OVO JE JEDAN OD NAJTUŽNIJIH TEKSTOVA: Trčaću nebeskim poljima, sada to mogu! (VIDEO)

-Veterinarski inspektori su obišli objekat i dali dozvolu za rad. Bili su iznenađeni uslovima koje prihvatilište ima, kaže Taškov.

U okviru lokalnog komunalnog preduzeća formirana je šinterska služba koja je već počela sa hvatanjem životinjama.

-Krenuli smo sa radom, već smo imali jednu akciju hvatanja. Prioritet su bili delovi oko škola, vrtića, kao i uži centar grada. Sada slede akcije hvatanja na periferiji, u prigradskim naseljima, ali i po prijavi građana, objašnjava direktor.

Azil održavaju radnici Komunalca, a tu je stalno i veterinar koji vakciniše napuštene životinje

Objekat na kome je izgrađen azil svojevremeno je Opština kupila od Vojske, a on je dodeljen komunalnom preduzeću na gazdovanje. Trenutno mogu da se smeste 43 životinje, a gradiće se još 10 bokseva gde će moći da se zbrine još 20 životinja.

-Imamo pravilnik o hvatanju životinja, a možemo da se pohvalimo da jedini u Srbiji imamo pušku za trenutno uspavljivanje agresivnih životinja. To radimo isključivo noću i to će raditi veterinar koji je zaposlen u našem preduzeću, kaže Taškov, pišu Južne vesti.

Vrednost radova na izgradnji azila je oko 6 miliona dinara, a finansirano je iz budžeta Javnog komunalnog preduzeća Komunalac.

petface viber

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.