Naslovna VESTI PSI OVA ŽENA JE ČUDO: Nosila je povređenog psa 6 SATI NIZ PLANINU,...

OVA ŽENA JE ČUDO: Nosila je povređenog psa 6 SATI NIZ PLANINU, dok ga nije odvela veterinaru! (VIDEO)

0
ova zena je cudo petface

Tea i njen otac su bili na planinarenja i nakon nekoliko sati šetanja naleteli su na povređenog psa. Čim su videli tešak prelom prednje šape kod ovog mališana, znali su da ne mogu da ga ostave na planini, jer sigurno nije mogao da siđe. 

Tea je uzela psa u naručje, pa ga prebacila na ramena i tako ga nosila više od šest sati, na spustu dugačkom deset kilometara. Kada je pas odveden veterinaru ustanovljena je povreda noge, a smunja se da je pas pao sa visine od oko 30 metara. 

PROČITAJTE I:

OVO SE NE VIĐA ČESTO: Pas BRANI STOMAK svoje trudne vlasnice! (VIDEO)

DOK ČEKA EUTANAZIJU: Slika tužnog psa koji čeka uspavljivanje, OBIŠLA SVET! (VIDEO)

PORUKA PSA NA SAMRTI: “Kad umrem, pronađi nevoljenog psa i podari mu moje mesto! (VIDEO)

Pas je odveden na operaciju i sada je dobro. Uživa sa svojom Teom i živi lep život.

Pas nas gleda kao roditelje

Da su oni naši članovi porodice – oduvek smo znali. Ali, da nas doživaljaju kao roditelje – e to nas je, moramo priznati, iznenadilo!

Naime, kada stoje ispred nekog izazova bilo koje vrste, psi traže podršku svojih vlasnika – baš kao i deca u istoj situaciji od roditelja.

Istraživači “Clever dog lab” laboratorije pri Univerzitetu veterinarske medicine u Beču bili su zainteresovani da otkriju kakav to odnos zapravo odrasli psi imaju prema svojim vlasnicima! Kako bi to saznali, poslužili su se jednom ljudskom tehnikom – efektom „sigurne baze“, odnosno „sigurnosne mreže“. Ovom tehnikom služe se deca koja u roditeljima vide sigurnu bazu kad su u interakciji sa drugim ljudima i okolinom. Naime, mališanima roditelji pružaju sigurnost kad se suočavaju s novim životnim situacijama. Svi znamo da se mališani drže za svoje roditelje ili ih neprekidno traže pogledom kad je u blizini neko novo lice ili kad se nađu u nekoj do tada nepoznatoj situaciji.

petface viber

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.