Naslovna VESTI PSI OVAJ PAS NE ŽELI DA NAPUSTI AZIL! – Beko ispunjava svoju misiju...

OVAJ PAS NE ŽELI DA NAPUSTI AZIL! – Beko ispunjava svoju misiju da pomaže

0
Beko ne želi da napusti azil

Psi nam svakodnevno pokazuju svoju veličanstvenost. Priča o belom mešancu koji pomalo podseća na šnaucera, a koji odavno nema vlasnika, još jedan je od dokaza koliko su psi sa teškom životnom pričom plemeniti i zahvalni.

Beko je u Kraljevački azil stigao prvi put pre sedam godina. Za razliku od mnogih drugih pasa koji su zbog zleduhe sudbine dospeli u ovakvu vrstu skloništa, Beko je odmah pokazao privrženost ljudima koji su brinuli o njemu i brojnim drugim sapatnicima. Bio je drag, voleo je ljude i druge pse. Vrlo brzo se uklopio u azilski život.

Beko ne želi da napusti azil

Četiri puta su različiti ljudi pokušavali da mu pruže pravi dom. Svaki pokušaj se završavao na isti način. Beko bi već sutradan našao način da pobegne. Ali Beko nije lutao gradskim ulicama. Nepogrešivo je pronalazio put do azila. Seo bi ispred kapije i čekao radnike da ga puste unutra.

Pročitajte i ovo: PATNJE MALE PENI! – Stravično iskustvo je nije slomilo!

I tako je pala odluka. Beko se više neće udomljavati. Postao je stalni žitelj azila i ljubimac zaposlenih. Ali to nije sve. Beko je na neverovatan način počeo da pokazuje zahvalnost ljudima koji su ga voleli i brinuli o njemu.

Beko ne želi da napusti azil

Beko dočekuje i prima sve nove pse koji budu dovedeni u Azil. Daje im podršku, pazi da ne iskoriste nepažnju radnika i pobegnu. Beko zna koliko su uplašeni i zbunjeni ali im pokazuje i ko je tu glavni. Ali, nikada nije grub. Nikada nije povredio ni jednog psa.

Dramatično spasavanje – pogledajte: OVAJ PAS JE IMAO SREĆE! – Zaleđenog i nepomičnog čuli su ga kako zapomaže!

Kada radnici čiste boksove sa štićenicima, Beko ponovo pomaže. Svakog jutra sačekuje radnike, a onda stoji na ulazu i ne dozvoljava psima da izađu iz boksa. Niko ga tome nije učio, niko ga nije primoravao da to radi. Čini se da je to misija koju je Beko preuzeo kako bi pomogao onima koji su pomogli njemu. I naravno, kako bi njegovi drugari lakše podneli dane zatočeništva.

Beko ne želi da napusti azil

Mnogi su hteli da uzmu Beku i da mu obezbede lep i udoban život. Beko to odbija. Radnici Azila takođe ne žele da ga daju i rastanu se sa njim. Svaki dan sa ovim neverovatnim psom je nova avantura. Olakšava i njima težak i mučan posao. Sudbine pasa u azilu su ponekad strašne. Nije lako to gledati svakog dana. Beko je odabrao svoju sudbinu – da ostane, čuva i pomaže.

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPATNJE MALE PENI! – Stravično iskustvo je nije slomilo!
Sledeći tekstPOGLEDAJTE OVE NJUŠKICE! – Ukoliko ne pomognemo – umreće od gladi!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime