Naslovna VESTI PSI Ako ste se pitali ZAŠTO – mi vam dajemo 5 RAZLOGA da...

Ako ste se pitali ZAŠTO – mi vam dajemo 5 RAZLOGA da ove zime udomite psa!

0
ove zime udomite psa petface

Neka i vaša novogodišnja odluka bude da ove zime udomite psa! Ljubimci su dragoceni deo naših porodica, donose radost u našu svakodnevicu i na brojne načine pozitivno utiču na naše raspoloženje. Ipak, sa dolaskom hladnijih dana, sve je više slika napuštenih ljubimaca koji nemaju sklonište i hranu tokom zime.  

I zato ako ste se pitali ZAŠTO, mi vam dajemo 5 RAZLOGA da baš ove zime udomite psa!

PROČITAJTE I:

Novembar je mesec udomljavanja starijih pasa: Zašto udomiti starijeg psa?

1.Kućni ljubimci su dobri po naše raspoloženje. Opšte je prihvaćena i testirana teorija da kuce i mace mogu biti naši najbolji drugari kako u detinjstvu, tako i u odraslom dobu. Postoje čak i mišljenja da psi mogu da pomognu kod lečenja tuge i depresije. Setite se samo širokog osmeha, koji vam uvek izazove pas koji vas pozdravi mahanjem repom!

ove zime udomite psa petface

2.Kućni ljubimci nam pomažu da budemo aktivni. Ukoliko imate ljubimca u dvorištu, a samim tim i prostor za njega da se istrči i igra, onda znate koliko energije oni imaju i koliko je zabavno učiti ih trikovima i različitim igrama. Čak i ako živite u stanu, obaveza izvođenja psa u šetnju svakodnevno dobra je i po vaše fizičko zdravlje, jer vam predstavlja važnu rekreativnu rutinu.

PROČITAJTE I:

5 razloga zašto je STARIJA MACA idealni ljubimac!

3.Udomljavanjem činite dobro delo. Mnogo je napuštenih ljubimaca u našoj zemlji, ali dobre vesti su da malim koracima možemo uticati na rešavanje ovog problema – udomljavanjem napuštenih pasa, na primer, umesto kupovine rasnih. Pretpostavite samo koliko je humano kada napuštenoj životinji pružite toplinu doma, da ne pominjemo tek koliko radosti će vam oni uneti u život, kao pokazatelj zahvalnosti što ste ih usvojili. Setite se i da su oni jedina bića na planeti koja Vas vole više nego sebe.

4.Zimsko vreme pravi je momenat za novog člana porodice. Uživanje u prazničnoj čaroliji i krugu najdražih postaje još lepše uz četvoronožnog prijatelja. Ljubimci unose posebnu radost u odrastanje, a oni takođe pozitivno utiču na decu. Život sa kućnim ljubimcem i odrastanje uz njega stručnjaci vide kao stalnu mogućnost za decu da uče o odgovornosti i razvoju empatije, nesebičnosti i bezuslovne ljubavi.

ove zime udomite psa petface

5.Udomljavanje je lak i jednostavan proces. Ukoliko se nosite mišlju da udomite napuštenu životinju, a niste sigurni, jer mislite da je taj proces previše komplikovan, nemate o čemu da brinete! Za udomljavanje je potrebna samo želja da nekoj od napuštenih kuca pružite toplinu doma i ljubav, a postupak u kojem postajete vlasnik kućnog ljubimca koji je čipovan, vakcinisan protiv besnila i sterilisan je vrlo jednostavan.

AKo smo vas ovim razlozima ubedili da donesete pravu odluku i svoj život obogatite novim kućnim ljubimcem – imamo dobre vesti za vas 🙂 Naime, u subotu, 15.12.2018. godine u Marsh Open Space-u (Cetinjska 15), sa početkom u 12 časova organizuje se akcija udomljavanja nezbrinutih životinja, pod nazivom „We are better with pets“. Na ovom humanom događaju “glavnu reč” vodiće Gojko the Pug, jedan od najpoznatijih četvoronožnih „influensera“:)

Vidimo se tamo jer kao što i sami znate UVEK podržavamo ovakve akcije!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstGolišavi momci iz komšiluka na kalendaru za pomoć NAPUŠTENIM PSIMA!
Sledeći tekstNOVOSAĐANI ČUJTE I POČUJTE: Animal Rescue Serbia organizacija spasava životinje u vašem gradu!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime