Naslovna VESTI PSI OVO JE LISTA NAJSLAĐIH PASA SRBIJE: Oni su spaseni sa poljane i...

OVO JE LISTA NAJSLAĐIH PASA SRBIJE: Oni su spaseni sa poljane i sada čekaju SVOJU ŽIVOTNU BAJKU! (VIDEO)

0
ovo je lista petface

Nedavno je pronađeno 15 pasa iz dva legla, od dve majke koje su se udružile i odgajale ih zajedno. Naša čitateljka i volonterka u Udruženju BAK iz Srbobrana, Danica nas je obavestila o njenoj akciji udomljavanja i mi želimo da joj izađemo u susret, jer ne možemo da ostavimo ovako slatke kuce, kakve do sada nismo videli.

Psi su rođeni na njivi, a kada su ih pronašli dobri ljudi, sklonili su ih u napuštenu zgradu, jer nisu imali drugog izbora.

Dva kučeta su brzo uginula, deset ih je udomljeno, a ostala su još ova trojica koja su preslatka, i vape za svojim prvim domom.

Pored njih se nalazi duboki bunar u koji ne bi bilo dobro da upadnu, jer je prilične dubine.

Da li bi im neko od života napravio bajku?

Ako neko želi da pomogne ovim kucama, neka se javi Danici putem njenog Fejsbuk profila: OVDE

Možemo reći da je danas se u Srbiji stanje pasa lutalica problematično koliko i pre mnooogo godina… Zablude, zablude i samo zablude…Jedna od njih je da su lutalice koje viđamo na ulici tu rođene i da su potomci pasa koji su odavno ostali bez čovekovog staranja. Da li je potrebno govoriti kolika je ovo laž? Statistika pokazuje da je svega 15% pasa koji se nalaze na ulicama gradova u Srbiji tu i rođeno. Daleko veći broj, čak njih 80% je tu dospeo zato što su izbačeni ili kao štenad ili kao odrasli psi. Aha, zapitali ste se?

Populacija pasa se danas u Srbiji ograničava na veoma surov način. Nedužne životinje ginu od automobila, od trovanja od strane ljudi, umiru od gladi… Postojanje službi za kontrolu životinja i azila za zbrinjavanje je neophodno, ali to ne može u potpunosti reštiti probem napuštenih životinja u Srbiji. Kapaciteti prihvatilišta su ograničeni i mogu da prihvate minoran broj pasa, a njihov broj se usled ljudskog nemara svakodnevno povećava na ulici.

PROČITAJTE I:

BAČEN JE U SMEĆE: Pronađen pas na deponiji, OSTAVLJEN NA DUŠEKU! (VIDEO)

PAS SPASAO KOALU IZ POŽARA: Ovaj pas je uspeo iz spaljenog terena da izvuče živu koalu! (VIDEO)

TROVANJE PASA – KOGA JE BRIGA!

Jedino rešenje je sprečiti priliv novih napuštenih pasa na ulicu. To se naravno može postići, ali potrebna je i volja i poštovanje nekih odbredbi. Ovde prevashodno mislimo na primenu Zakona o dobrobiti životinja i kažnjavanje neodogovrnih ljudi koji izbacuju pse na ulice. Druga i možda bitnijia akcija je STERLIZACIJA uz OBELEŽAVANJE pasa. Na taj način se stabilizuje populacija napuštenih životinja i smanjuje verovatnoća za agresivno ponašanje. Verujte, napadi na ljude su višestruko smanjeni u zonama gde se ova akcija sprovodi planski.

Postepenom sterilizacijom uz sprovođenje Zakona o dobrobiti životinja broj napuštenih pasa bi za godinu dana mogao da se prepolovi, a za 5 godina da se svede na neprimetan nivo.
Dakle, i u ovom slučaju ljudski faktor je presudan..

Stoga, zapitajte se i setite… Šta ste poslednje uradili kada ste videli psića na ulici…

petface viber

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstOSTALA JE S NJIM DO POSLEDNJEG TRENUTKA: Ova žena se nije odvajala od psa dok je umirao! (VIDEO)
Sledeći tekstPOSLASTIČARNICA ZA LJUBIMCE U BEOGRADU: Sav prihod od prodaje ide ZA POMOĆ ŽIVOTINJAMA! (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime