Naslovna VESTI PSI OVO JE NJIHOVA BORBA: Ovako izgleda život i borba sa psom koji...

OVO JE NJIHOVA BORBA: Ovako izgleda život i borba sa psom koji ima štenećak! (VIDEO)

0
ovo je njihova borba petface

-Grof, šta da kažem, a da već nisam ispričala?! Često se pitam da li je on moj najveći uspeh, a ja njegovo najveće razočaranje. Nikada neću zaboraviti dan kada mi je suprug rekao: “Jesi videla da se jednom štenetu trzaju zadnje noge?” Grof je tada imao oko 3 meseca, sklonila sam ga sa Ninom i Lordom iz Banovaca. Tog 26.04.2016. potvrdili smo štenecak kod 9 pasa, svi su u tom trenutku primili prve vakcine protiv zaraza. I danas verujem da je i ta jedna, iako nisu stigli do revakcine, pomogla da sedam od 9 pasa ozdravi, bez posledica. Lio nas je, na žalost, napustio posle duge i teške borbe, četiri meseca kasnije, kaže Svetlana iz Udruženja Zoi iz Busija za Petface.

Borba za Grofov život bila je užasna, u svakom smislu. Kako je Grof plakao 42 dana, bez predaha, ljudi su počeli da brišu Snežanu iz liste Fejsbuk prijatelja, da je nazivaju monstrumom, govorili su joj da je bolesna, jer maltretira jadno štene, ulaže mnogo vremena, sebe i trošim mnogo novca, a ishod se zna. Većina veterinara savetovalo joj je da ga uspava. 

ovo je njihova borba petface

-Svako ko me poznaje, zna da ja psa neću uspavati dokle god postoji i 0.01 posto šanse da on sutra živi bez bola i umesto eutanazije, u tim besanim noćima, ja sam držala Grofa u krilu, ljuljala kao bebu i čitala. Čitala sam sve sto sam nalazila na internetu o štenećaku, prevodila sa svih jezika i naučila mnogo, navela je Svetlana u priči za Petface. 

Ono sto je njoj bilo najteže u ovoj borbi je neizvesnost, što veterinari sklanjaju pogled i nemaju odgovor na njena pitanja: da li je kriza prošla, kad će znati da je preživeo.

PROČITAJTE I:

SVI SMO JE OSTAVILI: Svi su okretali glavu, za njeno lečenje nije uplaćen NIJEDAN DINAR! (VIDEO)

-Kako smo pobedili? Bila sam sa Grofom 16 sati dnevno, davala mu sve sto sam mislila, saznala, pročitala da će mu pomoći, a znala da ne može da mu odmogne od ulja divljeg origana, preko svih mogućih vitamina, najkvalitetnije hrane do gold mumie. Danas o štenećaku znam još više, na žalost i molim sve ljude, koji se susretnu sa ovom, po meni najpodmuklijom boljkom, da ne odustaju. Da, radi svog komfora, ne dižu ruke od njih. Grof je imao tremor praktično svih grupa mišića na telu, danas on ima oko 3 i po godine i živi. Ne mogu reći da živi kao svi drugi, zdravi, psi, ali živi. Štenećak je ostavio posledice: tremor na zadnjim nogama, jedva vidljiv, loše zube i epilepsiju, objašnjava svoj podvig Svetlana. 


Zasto Svetlana misli da je razočarala Grofa?! U tim noćima obećavala mu je da ću mu naći najbolji dom na svetu, ako se ne preda, ako joj dozvoli da mu pomogne i ako se budu borili zajedno. Pričala mu je da će biti srećan i da će se ona radovati njegovim fotografijama iz doma. Ali obećanje nije ispunila. Iako živi u coporu, Grof je stvorio svoj svet i živi u njemu, a ona je prestala da se nada. Ali izborili su se i to je njen uspeh uspeh.

Ova priča cepa i najteža srca. Ovako izgleda borba sa štenećakom, ovo su te MUKE, ovo je VELIKI USPEH!

petface viber

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.