Naslovna VESTI OVO JE SJAJNA VEST: Otrovana ženka orla belorepana je JEDNA, a ne...

OVO JE SJAJNA VEST: Otrovana ženka orla belorepana je JEDNA, a ne JEDINA ženka!

0
zbogom orao belorepan petface
Foto:YotubePrintscreen/Andrej Maričić

Sjajne vesti došle su od Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije. Otrovana ženka orla belorepana je JEDNA, a ne JEDINA ženka.

Portali su objavili tekst u kojem se tvrdi da je kao žrtva trovanja karbofuranom na severu Banata nastradala i „jedina ženka orla belorepana“.

-Iako je jedna ženka ove vrste zaista otrovana, što predstavlja veliku štetu za ugrožene orlove belorepane, iz Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije naglašavaju da nije reč o jedinoj ili poslednjoj ženki orla belorepana na ovim prostorima, te da je medijska potreba za senzacionalizmom i ovog puta odnela prevagu nad činjenicama, navodi se na Fejsbuk stranici Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije.

Iako se na prvi pogled čini da mediji iskazuju zabrinutost za stanje ugroženih divljih vrsta u Srbiji, Knežević iz Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije smatra da se žrtvovanjem činjenica u ovom slučaju može stvoriti kontraefekat, prenosi Fakenews tragač.

-Trovanje koje se desilo jeste strašno i predstavlja veliku štetu, ali se ne radi o jedinoj ili poslednjoj ženki. Zaista postoji vrsta koja je izuzetno ugrožena i koja nastanjuje prostor na kome se desilo trovanje, a to je svima dobro poznat par orlova krstaša, Bora i Eržika. Postoji bojazan ako se nastavi sa upotrebom opasnih sredstava kao što je karbofuran da se i oni otruju. Kada nam zaista bude bila potebna podrška, ovakvim tekstovima će se iscrpeti svest ljudi koji će reći ’Pa šta sad, i prošle nedelje su otrovali poslednju jedinku’, zaključuje Knežević. 

Zar ovo nije fenomenalna vest!?

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstTAJNA VREMENSKE KAPSULE: Čovek otvorio 120 godina staru vremensku kapsulu i u njoj našao ovo! (VIDEO)
Sledeći tekstIZGLEDAO JE GROZNO: Toliko je bio mršav da mu se ocrtavala SVAKA KOST NA TELU! (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime