Naslovna VESTI PSI SPASENI IZ PAKLENE ODGAJIVAČNICE: Nisu hteli da otvore vrata policiji, a onda...

SPASENI IZ PAKLENE ODGAJIVAČNICE: Nisu hteli da otvore vrata policiji, a onda je spasilačka ekipa ušla u kuću i imala šta da vidi

0
spaseno 200 pasa

Već smo u više navrata pisali o tome kako je pandemija dovela do toga da iznenada poraste interesovanje za udomljavanje i kupovinu pasa. Neki ljudi, istinski ljubitelji životinja, tu odluku mogu da nazovu najlepšom koju su ikada doneli, dok su neki drugi, koje ćemo nazvati neljudima, videli u celoj priči samo priliku za brzi profit, ne hajući za dobrobit životinja koje gaje.

spaseno 200 pasa

Pre otprilike mesec dana, jedna organizacija koja se bavi zaštitom životinja dobila je dojavu da postoji žena koja navodno ima „pseću farmu“ u kući. U društvu policije, predstavnici organizacije pojavili su se pred vratima kuće osumnjičenih i pokucali.

Pročitajte i ovo: IZBAČENA POSLE 10 GODINA! Pronađena stara i bolesna, dobila je novi dom.

spaseno 200 pasa

Nisu se iznenadili kada žena koja im je odškrinula vrata nije htela da ih pusti unutra. To je samo potvrdilo njihovu sumnju da se iza tih istih vrata dešava nešto nelegalno i da žena to pokušava da sakrije. Srećom, naslućujući ovakav scenario, policajci su došli pripremljeni – sa nalogom za pretres poseda. Ušli su unutra uprkos negodovanju vlasnice kuće, a ono što ih je tamo dočekalo nisu mogli da zamisle ni u najgorim noćnim morama i momentalno im je pozlilo.

spaseno 200 pasa

U kući se nalazilo čak 170 pasa – buldozi, pomeranci, čivave. Svi su bili u premalim kavezima koji su bili vidno zapušteni i ko zna kada očišćeni poslednji put.

Pročitajte i ovo: PRAVI PRIJATELJ: Žena dobila napad panike, a njen pas je učinio nešto fantastično

spaseno 200 pasa

Iako premladi, štenci su već bili odvojeni od majki. Stariji psi koji više nisu mogli da se razmnožavaju držani su u podrumu, u mrklom mraku. Zdravi odrasli psi bili su napolju, gde su se odgajivači potrudili da održe privid profesionalnost, za slučaj da potencijalni kupci žele da dođu i vide mesto gde se odgajaju štenci za koje su zainteresovani.

spaseno 200 pasa

U kući je odzvanjala i glasna muzika kako bi nadglasala lavež i cviljenje namučenih pasa. Svi su bili u vidno lošem stanju, a mnogi su imali problem i sa buvama, crvima i druge infekcije. Nažalost, nisu svi uspeli da prežive ovu akciju spasavanja.

spaseno 200 pasa

Bez sekunde oklevanja, zaposleni u organizaciji su uleteli i počeli da prazne kaveze – za sobom nisu ostavili niti jednog jedinog psa. Spaseni psići sada se oporavljaju u privremenim domovima kod staratelja, a „odgajivač“ je optužen za zlostavljanje životinja i čeka suđenje.

spaseno 200 pasa

Ako odlučite da kupite štene, nikada nemojte za njega plaćati preko interneta, bez prilike da odete i vidite u kakvom je stanju odgajivačnica. Uvek tražite da obiđete ceo posed i ako primetite nešto sumnjivo, radije odustanite od kupovine i prijavite slučaj policiji. I ne zaboravite, i azili su puni veselih dušica koje čekaju da ih neko udomi.

Izvor: Wamiz.co.uk

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPRAVI PRIJATELJ: Žena dobila napad panike, a njen pas je učinio nešto fantastično
Sledeći tekstNAJLEPŠA VEST NEDELJE: Baka Luna je najzad dobila pravi dom.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime