Naslovna VESTI PSI PANČEVCI REKLI DOSTA JE: Održan protest protiv TROVANJA PASA! (VIDEO)

PANČEVCI REKLI DOSTA JE: Održan protest protiv TROVANJA PASA! (VIDEO)

0
pancevci rekli dosta je petface
Foto: 013info

Brojni Pančevci, a mnogi od njih zajedno sa svojim psima, protestovali su danas ispred zgrade Gradske upave zbog trovanja pasa u više gradskih naselja, a najviše na Kotežu 2 koje traje već duže od mesec i po dana, prenosi 013info

Psi i mačke po Pančevu a najčešće u naselju Kotež 2 trovani su zabranjenim otrovima odnosno zatrovanim viršlama, a stradalo je više desetina pasa koji otrovani odlaze na livadu i tako bivaju pronađeni. Broj mačaka nastradalih od trovanja teško je utvrditi jer, kako se čulo danas, otrovane mačke traže rupu pa često život ispuste po podrumima  i zgradama. 

PROČITAJTE I:

ČOPOR PASA SPASAO BEBU: Žena je bacila bebu u odvod, a onda se pojavio ovaj čopor! (VIDEO)

ZASTRAŠUJUĆI SPORT: Za ubijanje polarnih medveda plaćaju i do 36.000 funti! (VIDEO)

NAJČEŠĆI PROBLEMI SA REPOM KOD PASA: Ako je vaš pas previše srećan, može lako da ugane rep!

Jedan od neformalnih organizatora Željko Stojčić objasnio je da je protest protiv trovanja odnosno da se traži da nadležni pronađu krivce i kazne ih, ali i zbog dugogodišnjeg nepoštovanja propisa da svi psi moraju biti čipovani, a ako se oni nađu napušteni na ulici – vlasnici kažnjeni. Broj pasa na ulicama Pančeva se drastično povećao. Kako je objasnio dnevno se u Pančevu na ulicama nađe desetak novonapuštenih što pasa što štenaca. On je najavio da će naredne nedelje biti podneti i konkretni zahtevi.

Kristina Živanović aktivista iz naselja Kotež 2 objasnila je da su prvi otrovi za pse i mačke bacali uz sama travnata dečija igrališta u tom naselju što je moglo da ugrozi i zdravlje male dece koja se tu igraju. Kaže da su posle alarmiranja javnosti zatrovane viršle počeli da bacaju po drugim delovima ovog naselja. Ona je istakla da na Kotežu 2 pratično više nema uličnih pasa koji su tu živeli i po 15 godina, i ocenila da je situacija prešla sve granice pa se zapitala da li će nadležni reagovati tek pošto neko dete bude otrovano, navodi 013info.

pancevci rekli dosta je petface
Foto: 013info

Željko Macedonac pozvao je okupljene da se posavetuju sa veterinarima kako bi mogli da deluju preventivno ali i pomognu otrovanim životinjama. Upozorio je na nedovoljnu aktivnost Zoohigijene, pozvao gradske vlasti da pojačaju tu službu umesto što plaćaju odštete za ugrize, pa i lažne, uličnih pasa. A zatražio je i formiranje “policije za životinje” što je naišlo na odobravanje.

Neki od okupljenih tražili su potpisivanje peticije sa zahtevima ka gradskim vlastima, kao i da protesti budu češće održavani jer su “jedino rešenje da se nešto pokrene”.

Kako se danas moglo čuti otrovi kojima se ubijaju psi i mačke opasni su i za ljude,  a tek decu, i prodiru preko kože. Skup je trajao oko pola sata a povremeno su se čuli i uzvici, najčešće: “Dosta je”.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA: 

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.