Naslovna VESTI PSI PRETUŽNO: Mešanac ostao paralizovan bežeći od vlasničkog psa!

PRETUŽNO: Mešanac ostao paralizovan bežeći od vlasničkog psa!

0
paralizovan pas

Bežeći od vlasničkog Cane Corsa, mešanac Lucky koji živi na ulici, pre sedam dana je pronađen na Moravi u Čačku. Prema rečima, Ane Talović, koja je preuzela brigu o njemu, Lucky je bežeći od drugog psa u pokušaju da prođe ispod ograde gradskog bazena jednostavno samo pao i tako ostao četiri dana. Niko mu nije prilazio, niti pomagao, osim što su pojedini fotografisali, zapravo mu niko nije pružio prvu pomoć.

Nesrećan pas je tako ležao četiri dana sa sve manjim šansama da preživi. Nakon četiri dana, Anina prijateljica je zamoljena da podeli objavu da pas nepomično leži u Čačku, te je Ana tako i saznala za Luckya. Preuzela je mučenog psa koji je vidno bio paralizovan i odvela ga kod veterinara. Upravo u veterinarskoj ambulanti, detaljnim pregledom i rendgenskim snimanjem, utvrđeno je da Lucky pored toga što ne može da hoda, ima i tri dijabole u telu, koje su tu od ranije. Ovog psa definitivno žviot nije mazio, a sada je još i na sve to paralizovan. Nakon veterinarskog pregleda, počinje borba za Luckiyeve korake!

paralizovani pas

Nekoliko dana od prve terapije, Lucky je bio vidno bolje, ali i dalje bez ikakvih pokreta nogu. Upravo iz tog razloga predložen je neurološki pregled u Beogradu, kojim bi trebalo da se otklone sve sumnje zašto Lucky ne može da hoda. Za samo nekoliko dana, priča o Luckyiu se proširila, pa je i skupljen novac za neurološki pregled, taksi do Beogada i nazad, kao i svu terapiju i smeštaj koji Lucky ima.

SPASENI U POSLEDNJI ČAS: 423 psa spaseno iz klanice u Kini

PRAVI HEROJI: Ovi ljudi žive sa napuštenim životinjama i brinu o njima tokom pandemije!

Na neurološkom pregledu utvrđeno je da Lucky verovatno ima tromb, a od mesta na kojem se nalazi zavise i prognoze. Ono što je sada potrebno jeste da se prikupi novac za snimanje magnetnom rezonancom kojim bi se definitivno postavila dijagnoza i započelo adekvatno lečenje. Iz tog razloga, za Luckyijeve prve korake molimo za pomoć, jer je potrebno još oko 450 evra za snimanje magnetnom rezonancom, prevoz Luckya do Beograda i nazad, kao i za smeštaj u kojem se sad nalazi! Ukoliko želite da pomognete, svoju donaciju možete uplatiti na Anin paypal help.for.serbiandogs@gmail.com (sa naznakom za Lucky-Lakija, ili post netom na ime: Ana Talovic, 0669499660!

Držimo palčeve ovom mališanu da njegove muke uskoro prestanu!

Petface Viber zajednica

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstRAZNEŽIĆE VAS: Vlasnik budi svog slepog i gluvog psa
Sledeći tekstKRIVONOGI MEDA: da li mu se sreća napokon osmehnula?

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime