Naslovna VESTI PSI BEOGRAD: Opština Stari grad PRVA postavila parking za pse!

BEOGRAD: Opština Stari grad PRVA postavila parking za pse!

2
parking za pse petface

Parking za pse je inicijativa koju je prvu realizovala beogradska opština Stari grad. Pre nekoliko dana su u Makedonskoj 42, osvanula prva mesta na kojima vlasnici mogu „parkirati“ pse, dok ne završe obaveze u Opštini.

Šest parking mesta omogućava vlasnicima da ljubimce ostave na sigurnom dok završavaju poslove u lokalnoj administraciji.

Pročitajte još:
Nisu joj dali u stan sa psima. Ona odlučila – živećemo svi u automobilu!

Kako je saopštio član Veća Starog grada, Petar Bojović, ova beogradska opština poznata je po velikom broju vlasnika pasa i dodao da lokalna vlast već godinama besplatno deli biorazgradive kese za ljubimce želeći da podigne svest o potrebi da se čisti za svojim životinjama.

parking za pse petface

– Iako većina vlasnika pasa ima razvijenu svest o tome, ipak ima i onih koji i dalje ne čiste za svojim ljubimcima i bacaju ljagu na sve vlasnike pasa. Ja bih i ovoga puta apelovao na sve vlasnike da čiste za svojim ljubimcima, dodao je Bojović, a prenosi beta.rs.

Pročitajte još:
Meri pokrenula „lajavu garažu“ – čuva pse dok vi šopingujete!

Ispred opštine Stari grad uručene su i nagrade najlepšim psima Starog grada koji su izabrani na konkursu na društvenim mrežama, a prvo mesto osvojila je pudla Didi.

Miljana Ostojić, vlasnica mešanke Keri koja je učestvovala na istom konkursu želi da pokrene inicijativu za postavljanje parking za pse i na drugim mestima u opštini Stari grad.

Miljana bi volela da je psima, kao i ljudima, dozvoljen ulazak u sve objekte, ali je svesna da to nije moguće i da ne gaje svi simpatije prema toj ideji.

– U mojoj radnji su kuce dobrodošle. Volela bih da je tako u svim radnjama. S obzirom da znam da to, za sada, nije moguće, htela bih da se parking za pse u opštini Stari grad bar postavi ispred objekata gde je našim ljubimcima zabranjen ulaz. Pošto sam odbornik u skupštini Starog grada htela bih da pokrenem inicijativu da opština uredi to pitanje. Potrebne su mi samo sugestije kučkara koje su to lokacije na kojima bi trebalo postaviti mesto gde se psi mogu ostaviti dok se ne obavi posao, rekla je Miljana za portal mladistarigrad.rs.

BRAVO!

Izvor, Foto: mladistarigrad.rs

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNESTRPLJENJE VLADA: Ko će biti PETFACA Novog Sada?
Sledeći tekstSati su je delili od klanja, a onda su je spasili i izazvali OVAKVU reakciju!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime