Naslovna VESTI PSI PARKOVI ZA PSE U SUBOTICI: Šest lokacija biće opremljeno za slobodno kretanje...

PARKOVI ZA PSE U SUBOTICI: Šest lokacija biće opremljeno za slobodno kretanje pasa u ovom gradu!

0
parkovi za pse u subotici petface

U Subotici će se formirati prostor za slobodno kretanje pasa „Parkovi za pse“. Planirano je šest lokacija za slobodno kretanje pasa – pet u gradu i jedna na Paliću, prenosi portal Subotica.

Odlukom Gradskog veća u našem gradu će se formirati prostor za slobodno kretanje pasa „Parkovi za pse“ . Na predlog JKP „Čistoća i zelenilo“ planirano je šest lokacija za slobodno kretanje pasa, a lokacije parkova za pse su planirane u Dudovoj šumi, na Prozivci, Paliću, Teslinom naselju, parku kod Buvljaka i na zelenoj površini pored Otvorenog univerziteta.

PROČITAJTE I:

Kako bi izgledalo kada bi pas napustio vlasnika: Ova Subotičanka je to ilustrovala!

Tačnije, one su planirane na javnim površinama unutar građevinskog rejona Subotice i Palića, u delovima grada gde je zapažen veliki broj vlasnika koji šetaju i istrčavaju svoje pse.

Park za pse u Dudovoj šumi biće na levoj strani ulaza sa Radijalca, a prostor je pogodan jer se nalazi u okviru rekreativno-parkovske površine. U prostoru koji je planiran da se ogradi postoji i česma.

parkovi za pse u subotici petface

Najverniji čovekovi prijatelji na Prozivci će slobodno moći da se kreću u parku, na kraju šetališta prema Bajnatskoj ulici, dok će na Paliću kutak za njih biti u Velikom parku, kod Ženskog štranda, nedaleko od parkinga u ulici Jožefa Hegediša, ali pre ograđivanja prostora, potrebno je raščistiti teren.

Na Teslinom naselju park za pse planiran je na uglu Segedinskog puta i Ulice Partizanskih baza, a kod Buvljaka on će biti na uglu Somborskog puta i Gajeve ulice. U samom centru grada, kuce će uživati iza Otvorenog univerziteta, na uglu Ulice Partizanske i Trga cara Jovana Nenada, pored parkinga. Prema važećem planskom dokumentu, ovaj prostor planiran je za izgradnju komercijalnih objekata, a kao park za pse, koristiće sve dok ne počne privođenje prostora nameni koja je propisana važećim planskim dokumentom, navodi portal Subotica.

Na svakoj od navedenih lokacija, postoje tehnički uslovi za priključenje na javnu vodovodnu mrežu, ali postoji i niz drugih zahteva koji treba da se ispune pre nego što se formiraju parkovi.

parkovi za pse u subotici petface

Površinu za slobodno kretanje pasa potrebno je ograditi ogradom visine od 1,5 metara do 1,8 metara. Ograda može biti drvena ili metalna (žičana) i mora biti izvedena na kvalitetan način po pitanju stabilnosti i bezbednosti. Na ulazu u park, potrebno je postaviti informativnu tablu o pravilima ponašanja u parku, u skladu sa članom 28. Odluke o uslovima za držanje i zaštitu domaćih i egzotičnih životinja na teritoriji Grada Subotice.

Potrebno je predvideti pretprostor, tako da se u park ulazi kroz manji ograđeni prostor gde se pas adaptira i tek onda pušta u deo sa ostalim psima. Ovakav prostor sprečava mogućnost bežanja pasa iz parka i omogućava vlasnicima uzbuđenijih i nervoznijih pasa da ih smire pre nego što ih puste u interakciju sa ostalim psima. Osim ovoga, mogu se postaviti prepreke za pse (penjalice, tuneli, rampe…), kao i klupe za vlasnike pasa.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstKAKVA CARICA: Nominovana za Oskara za GLAVNU GLUMICU na crveni tepih došla sa psom!
Sledeći tekstRIZIKOVALI SU SVOJ ŽIVOT: Pretrčavali autoput i zaustavljali vozila, a razlog će vas oduševiti! (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime