Naslovna VESTI PSI POMOZITE! – Ovaj pas će biti uspavan za par dana!

POMOZITE! – Ovaj pas će biti uspavan za par dana!

0
pas će biti eutanaziran

Osmog maja ove godine objavljen je potresan snimak psa koji zbog teške povrede vuče zadnji kraj tela. Snimak je nastao u selu Lugovu kraj Sombora, a načinili su ga članovi Udruženja „Ruka šapi“ kada su otišli da ga preuzmu.

pas će biti eutanaziran

Danas je objavljeno više nego dramatično obaveštenje da će ovaj nesrećni pas u nekoliko narednih dana biti eutanaziran ukoliko se ne nađe neko rešenje za njega. Naime, ova organizacija koja se bavi zaštitom životinja već nekoliko meseci unazad se suočava sa nedostatkom sredstava i prostora za zbrinjavanje napuštenih, povređenih i ugroženih životinja. I pored toga, trude se da pomognu svakoj životinji kojoj je to potrebno.

Pročitajte i ovo: VETERINARI, SVAKA VAM ČAST: Odbili da naplate tešku operaciju!

Pošto su preuzeli mališu odneli su ga u Novi Sad na snimanje i pregled. Ustanovljen je veliki problem. Kičma je slomljena i nikakava intervencija to ne može da popravi. Članovi organizacije su očajni. Ljudi, mi nemamo izbora…oni koji nas prate znaju da ne okrećemo glavu od problema, da najpre pomognemo životinji pa onda tražimo pomoć, da smo zatrpani problemima i dugovima i da nemamo kvadrat prostora gde može boraviti ovakav invalid i da smo uvek, kad je postojao i najmanji procenat neke verovatnoće za uspeh, terali do besvesti, bez predaje” – stoji u objavi.

pas će biti eutanaziran

Psu su potrebni prostor za oporavak, terapija protiv bolova, a u nekom trenutku i odgovarajuća invalidska kolica. Naravno, nega, pažnja i ljubav se podrazumevaju. Dugovi za troškove lečenja svih štićenika udruženja su astronomski. Prostora za negu ovog mališe nemaju, pa s razlogom pitaju: Ima li neko neki predlog ili rešenje?

Ukoliko se ne nađe zadovoljavajuće rešenje za ovog mališana u narednih nekoliko dana sledi neminovno i najgore rešenje. Biće eutanaziran. Trpi bolove, ako nastavi da vuče zadnji deo tela nastaće nove rane koje će se inficirati i muke će mu se uvećati.

Ne propustite: GIZMO – NEISPRIČANA PRIČA! Ima li nade za ovog psa?

Zaboravimo komentare kao što su: Kako možete?; Zar nema nikoga da pomogne? Gde će vam duša? i slično. Od toga nema ništa. Svaki iznos koji pošaljete je dragocen. Ovo je akcija spasavanja života i to doslovno. Kontaktirajte Udruzenje za zastitu zivotinja “Ruka sapi” I pomozite da se spase život ovom mališanu. Nema još mnogo vremena.

Izvor:  Facebook Udruzenje za zastitu zivotinja “Ruka sapi”

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstGIZMO – NEISPRIČANA PRIČA! Ima li nade za ovog psa?
Sledeći tekstODBAČEN I NAPADNUT: Ovaj mališa ima teške povrede i potreban mu je smeštaj za oporavak!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime