Naslovna VESTI PSI Pas čelične volje: Marija je „pas mamac“, koja je učila druge pse...

Pas čelične volje: Marija je „pas mamac“, koja je učila druge pse da napadnu i ubiju!

0
pas čelične volje petface

Pas čelične volje: Ono što istinskim zaljubljenicima u životinje i vlasnicima ljubimaca nikad neće biti jasno, su različiti primeri ljudske brutalnosti prema životinjama. Koliko čovek prema krhkim bićima može biti okrutan, imali smo prilike da vidimo nebrojano puta. Jedan od primera koliko ljudska priroda može biti bahata je i primer male Marije –pas čelične volje i živog primera da se snagom volje može podići iz najdubljih ponora.

pas čelične volje petface

Kada sudbina promeša i podeli karte, nekad deluje da nema obzira. Takav je slučaj sa zvezdom naše današnje priče. Naime, ona je od malih šapa znala samo za ljudsku okrutnost budući da je odrastala u psećem borilačkom ringu. Marija je „pas mamac“, programirana da uči druge pse da napadnu i ubiju. Ne možemo, a da se ne zapitamo, koliko je samo brutalnosti i mučenja neophodno da bi se ovako krhka bića, naterala na ovakva zverstva. Ovo je smrtna presuda za pse i obično oni ne požive dugo. Ali sada se sudbina osmehnula Mariji, jer je očigledno imala druge planove za nju. Marija je u poslednjem trenutku preživela, zahvaljujući policijskoj raciji. Ona je bila bačena drugim psima, sa zavezanim nogama i bila je u prilično lošem stanju. Naime, kičma joj je skroz bila slomljena. Zahvaljujući raciji koja je imala za cilj razbijanje lanca droge, spašena je i ova izuzetna kuca.

pas čelične volje petface

Usledio je oporavak…Uz mnogo strpljenja, a još više ljubavi, Marija je postala pas koji potpuno funkcioniše i na dve noge. A sve to zahvaljujući organizaciji The Devoted Barn, koja je rehabilitacioni centar posvećen pružanju nege životinjama koje su bile izložene različitim vidovima okrutnosti i zanemarivanja. Marija je zahvaljujući svom urođenom borbenom duhu i pozitivnom pogledu na život, uspela da prevaziđe torturu kojoj je bila izložena. I ne samo to…Marija, nesalomivi pas, postala je i ambasadorka koja po školama Amerike promoviše snagu i hrabrost i uči decu kako da budu odgovorna prema svojim ljubimcima.

pas čelične volje petface

Čelična volja i nepokolebljiv duh učinili su da ovaj maleni pas izvuče iz sebe ono najbolje i pokaže svetu da ipak samo od nas samih zavisi kako ćemo odigrati sa kartama koje su nam dodeljene. Mi kažemo: Bravo, Marija!

 

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.