Naslovna VESTI PSI VAŠ PAS STALNO CVILI U AUTU? Evo kako da ga ZAVARATE i...

VAŠ PAS STALNO CVILI U AUTU? Evo kako da ga ZAVARATE i rešite taj problem!

0

Kada u auto ulaze samo kada ih vodite na omiljeno mesto – u park, na reku ili u prirodu, pas će nesnosno cvileti tokom cele vožnje i neće moći da dočeka da stigne tamo.

Kada se voze automobilom, psi neretko uzbuđeno dahću, ne mogu da sede ili leže mirno i gotovo obavezno – cvile. Zašto se to dešava?

MUDAR MALI! Smučila mu se izolacija – zato se pravi da je MRTAV, da bi ostao što duže napolju! (VIDEO)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

Dečak je ostavio svog psa ispred azila – u pismu je otkrio RAZLOG, mnogima je SLOMIO SRCE! (FOTO)

Ovo je jedno od čestih pitanja vlasnika. Odgovor na ovo pitanje dala je Karen B. London, bihejviorista i profesionalni trener, kolumnista poznatog američkog magazina Bark.

Pas je uzbuđen

Kada uđu u automobil, psi znaju da nekuda idu sa svojim vlasnicima. Da li je to u posetu nekom izletištu, na reku, u park za pse… Svakako, ljubimci znaju da su se zaputili negde gde vole da borave, pa od prevelikog uzbuđenja počinju da cvile jer ne mogu da iščekaju momenat da stignu.

– Ukoliko vas brine to preveliko uzbuđenje kod psa, ili vas samo nervira što su toliko glasni i uporni u cviljenju, pokušajte da budete manje predvidivi. To konkretno znači da se ne vozite sa psom samo onda kada idete u prirodu, već ga povedite sa sobom i kada idete po decu u školu ili u vrtić, kada odlazite s prijateljima na kafu, kada završavate neke obaveze poput nabavke ili plaćanja računa. A možete se i samo provozati, bez izlaženja iz automobila, jer psi vole da budu s nama, šta god mi radili – savetuje Londonova.

vožnja automobilom petface

Prevarite ga

Ona savetuje da naše mezimce malo i prevarimo, i to tako što se nećemo parkirati baš uz reku ili park, već malo dalje, pa pas neće odmah videti i znati gde ide, pa samim tim neće previše uzbuđeno reagovati.

– Kada se zaustavite na nekom parkingu, vaš pas će misliti da ćete možda “samo” ići u običnu šetnju, ili da možda neće ni izaći iz automobila – savetuje ova bihejvioristkinja, koja navodi da kada pas ne zna zbog čega je u automobilu i gde ide, biće znatno manje uzbuđen.

životinja u automobilu petface

Zanimacija za psa

Ono što je takođe veoma važno, prema rečima Karen B. London, jeste i da ne dozvolite psu da se u automobilu dosađuje. Većina pasa voli da izbaci glavu kroz prozor i da posmatra svet oko sebe, kao i da se luftira na povetarcu, ali to nije dovoljno.

– Bilo bi dobro da na zadnjem sedištu uvek držite i omiljenu igračku vašeg mezimca, neku gumenu koju može da grize. Tako će biti okupiran svojom zanimacijom i neće cvileti i jedva čekati da stigne na destinaciju koja ga toliko uzbuđuje – napominje Amerikanka.

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

 

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstSRAMAN OGLAS POTRESAO SVE – Prodaje štene, a pristaje i na ZAMENU ZA RAZNO! (FOTO)
Sledeći tekstDva tužna oka su sijala u mraku – Za ovo mače spas je stigao u PRAVI ČAS! (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime