Naslovna VESTI PSI PRIČA UZ KOJU PLAČE POLA SRBIJE: pas Grujica i deka Predrag morali...

PRIČA UZ KOJU PLAČE POLA SRBIJE: pas Grujica i deka Predrag morali su se rastati, odlukom JEDNOG čoveka!

4
pas Grujica i deka Predrag petface

Njih dvoje – pas Grujica i deka Predrag. Beograd, ulica Ustanička, Jul 2015. Imaju samo jednu želju – da ponovo budu zajedno, jedan uz drugog, kao i poslednjih nekoliko godina. Grujica sada tužno sedi ispod Predragovog prozora, odakle ga on posmatra očima punim suza. Dele ih betonski zidovi zgrade, zaključana vrata i oholost ljudske vrste.

pas Grujica i deka Predrag petface

Priča nas vraća u 2011. godinu, kada je deka Predrag nažalost izgubio sina Zorana. Tada deka ostaje sam, skrhan, u bolu zbog gubitk sina jedinca. Tu počinje velika ljubav između Predraga i Grujice – malog psa koji se ušunjao u dekin život, postao njegov lek – za dušu i srce! Prvi osmeh koji se pojavio na Predragovom licu bio je izazvan Grujičinim vragolijama, veselim mahanjem repom, maženjem,.. Bila je to ljubav napuštenih duša. Ljubav koja i danas živi, ali je ZABRANJENA.

Priču o ovom snažnom dvojcu pronašli smo na stranici Pravda ZA Mikija-uhapsiti monstruma, a u prilogu objašnjavaju:

– Deka Predrag se razboleo. Završio je u bolnici, a moždani udar ostavio je tragove na ionako umornom telu deka Predraga. Pušten je kući, sa narušenim govorom, oslabljenim kretanjem i brigu o njemu tada preuzima dalji Predragov rođak. Prezuma brigu ali i donosi novo pravilo koje slama Predragovo srce: – “Džukac” Grujica ne sme u stan!

pas Grujica i deka Predrag petface

Od tog trenutka ova priča dobija najtužniji ton, zbog kojeg plaču svi već danima. Svi, ali najviše njih dvojica – Predrag i Grujica.

– Deda Predrag plače. Pas Grujica tužno cvili. To je nedovoljno da se omekša srce onih koji su danas doneli odluku o dekinom životu, piše u opisu albuma u kome preovladava tuga nesrećnog psa.

pas Grujica i deka Predrag petface
Grujica kod Predraga u stanu!

Rođak – staratelj ima svoje obaveze – nema vremena za bacanje, a zaključati stan i ostaviti deku samog za njega je dobro rešenje! Posete deki su takođe ograničene, naročito onima koji su uputili kritiku staratelju.

Noći, deda Predrag provodi sam, bacajući pogled kroz prozor na svog vernog prijatelja Grujicu koji tužno leži kraj zgrade, čekajući da se neko smiluje i otvori ulazna vrata i oslobodi mu put do njegovog deke.

pas Grujica i deka Predrag petface
Nekada, dok su bili zajedno!

– Juče je Predrag uspeo da otvori prozor i baci komadić hrane svom vernom prijatelju Grujici. Tako je bio srećan! Noćas je Grujica spavao na pragu vrata, a danas sedi u ulazu i čeka deku da se pojavi na prozoru.

Svi pokušaji da se urazimi i omekša srce rođaka – staratelja ostali su bezuspešni – Džukac neće u kuću!

Danas, ova priča dobija i epilog. Uz sve poteškoće i zabrane, Olga Milosavljević – jedna od žena koje su pokrenule ovu priču – uspela je da razgovara sa dekom.

pas Grujica i deka Predrag petface

– Juče sam uspela da se čujem preko mobilnog sa deda Predragom. Iako je deka preživeo šlog, koji mu je udario u centar za govor, jasno smo se dogovorili – deka bi bio srećan da Grujicu udomimo u porodicu ljubitelja pasa. Tamo gde će mu biti udobno, lepo, gde će ga voleti i negovati. Pristao je pod jednim uslovom – da mu obećam da kada ozdravi (daj Bože) da ću ga odvesti kolima, ma gde on bio, da ga obiđe, napisala je Olga.

pas Grujica i deka Predrag petface

Deka danas, 09. jula ide u bolnicu, gde ga verovatno čeka i operacija. Na nama je da pomognemo Olgi da udomi Grujicu. Ona ga dobro poznaje i za njega kaže sledeće:

– Grujica ili Dino kako su za nazvali nije za lanac. Umro bi. On sam ide u šetnju i sam se vraća. Pametan je previše, miroljubiv i osećajan. Lepo peva – kada vi pevate, ona vas oponaša. Da imam svoj stan ili kuću, ne bih ni trena razmišljala. To je pas koji ceo dan može biti sam u kući i ne učiniti štetu. Nikada neće mokriti u stanu ili bilo šta slično.

pas Grujica i deka Predrag petface

Od prve rečenice ove priče imamo taj gorući osećaj u ustima. Toliko patnje i tuge i za deku i za Grujicu. Ako ova priča može da se završi srećnim krajem, onda je to svakako ovaj koji je i Olga predložila – da Grujici nađemo dom!

Broj telefona na koji možete pozvati je 063-804-6629!
Za sve informacije možete kontaktirati i
Aleksandru Milošević ili Olgu Milosavljević na njihovim Facebook profilima!

– Deka će biti smiren i srećan ako zna da je njegov najbolji prijatelj na sigurnom. Nažalost život nije uvek fer i donosi bolne situacije. Sada je najvažnije da se deka Predrag oporavi i da Grujica nađe dom, u kojem će biti mažen i pažen! Zivot na ulici za Grujicu je opasan, njegovo malo slomljeno srce neće izdržati prepreke i neprilike koje ulica nudi, napisala je Olga za kraj.

Mislimo da je priča dovoljno snažn, a poruka jasna – MORAMO IM POMOĆI! Ukoliko želite ovo predivno, milo stvorenje, pišite nam u inbox. Ukoliko znate nekoga ko bi želeo prijatelja za ceo život – javite se! ŠERUJTE, DELITE, RAZGLASITE!

Deda Predrag je celi život pomagao drugima doŠlo je vreme da mu vratimo! SHARE!

Izvor, Foto: Pravda ZA Mikija-uhapsiti monstruma

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstŽena ga je ostavila na 30. rođendan, a on je sa svojim bul terijerom postao GLAVNA FACA INTERNETA!
Sledeći tekstSunce prži, sipaj vode napuštenima: Akcija kojoj su se priključile i poznate ličnosti!

4 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime