Naslovna VESTI PSI PAS HEROJ: Spasio je dečaku život i sačuvao ga od TEŠKIH posledica...

PAS HEROJ: Spasio je dečaku život i sačuvao ga od TEŠKIH posledica DIJABETESA!

0

Mnogi ne znaju koje je pravo lice dijabetesa. Svi su čuli za njega, ali ne smatraju ga nečim ozbiljnim, više ga gledaju kao nekakvu neugodu sa kojom osoba mora da živi.

Ali, dijabetes je mnogo više od toga. Jedna majka, Dori Nuttal je dobila vrlo opasan podsetnik na to. Prenosimo njenu priču:

– Ova fotografija nekome možda izgleda sasvim obično pas, uspavani dečak i broj na ekranu ali taj trenutak je predstavljao nešto mnogo veće. Ovo je slika u kojoj naš pas Džedi spašava svog prijatelja i mog sina. Spašava ga od naglog pada šećera u krvi i od osećaja usamljenosti.

PSU ZAROBLJENOM U KAVEZU OSMEHULA SE SREĆA: Za to je zaslužna BAŠ ONA! (FOTO)

– Pet minuta pre nego što je snimljena ova slika svi smo spavali. Nismo razmišljali o dijabetesu i brojevima. No, u tim trenucima, kada se opustimo, kada samo živimo, kada dopustimo umu da odluta od razmišljanja o dijabetesu, on se pojavi – i stvari mogu postati vrlo strašne, vrlo brzo… Na svu sreću, mi imamo Džedija.

– Dok smo spavali Jedi je skočio sa krevet i opet se popeo na njega. Osetila sam ga, ali se nisam budila. Tada je Džedi legao na mene i probudio me je. Otišao je do sinovog kreveta, nije hteo da se pomakne kada sam mu rekla da se vrati. Izašla sam iz kreveta, a Džedi se sagnuo. Moj sin, Luke, je imao dijabetes od kada je bio beba.

– Rekla sam Džediju da ćemo ga posmatrati i videti što će biti dalje, a on se opet sagnuo (to je bio njegov znak za uzbunu). Tada sam shvatila da je reč o nečemu ozbiljnom. Uzela sam aparat i izmerila Lukeov šećer – bio je 3,1 i još je padao, a to se videlo prema Lukovom ponašanju.

Ovo se JEDNOM DEŠAVA! ŽENA ZATRUDNELA, A ZA SVE JE KRIV MAČOR! Evo i kako!

Ovo je fotografija na kojoj Džedi spašava svog prijatelja Luka. Usred bolesti koja čini sve kako bi nam otežala život, ovo je fotografija odanosti, ljubavi i upornosti. Podsetnik da nećemo dopustiti dijabetesu da pobedi, da nikada nećemo odustati i da ćemo se uvek boriti za svoju decu.

Bravo, Džedi, divni i odani psu! I hvala ti što čuvaš  malenog dečaka od svih opasnosti koje vrebaju na svakom ćošku!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstZARONIO U OLUJU! U Jadranu PRONAĐEN kit dugačak 15 METARA! (FOTO)
Sledeći tekstBeograd DOBIJA prvo groblje kućnih ljubimaca – OPET?!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime