Naslovna VESTI PSI DOKAZANO: Pas je najbolje oružje za pobedu nad lenjošću!

DOKAZANO: Pas je najbolje oružje za pobedu nad lenjošću!

2
pas i gojaznost petface

Često se kaže da je naš pas – naša slika, pa kada vidimo ljubimca koji je neaktivan, usporen, po malo gojazan, treba da se zapitamo.

Priznajemo, igrarije u kući su lepe i zanimljive kako za vas tako i za vašeg ljubimca, ali aktivnost u četiri zida jednostavno nije dovoljna.

Iako vam se u prvi mah čini da aktivnost sa ljubimcem nije na prvom mestu po važnosti za njega, treba da shvatite da je ona pre svega važna zbog njegovog zdravlja. Neaktivni ljubimci skloniji su gojaznosti i raznim drugim oboljenjima, a ovakav pas može imati i probleme sa ponašanjem.

Zato povodac u ruke i pravac u šetnju. I obična šetnja na svežem vazduhu za vašeg četvoronošca je vrhunski doživljaj, a svi doktori ocenjuju ovu aktivnost za ljude kao izuzetno zdravu. Brza šetnja po parku, tvrde stručnjaci, sagoreće čak 250 kalorija na sat. Koliko je šetnja zdrava za ljude, toliko je zdrava i za naše ljubimce.

Shvatili ste. Krenite u šetnju sa vašim ljubimcem odmah nakon ovog teksta, a po povratku u vaš dom biće vam drago što ste učinili nešto dobro i za svoje, kao i za zdravlje vaših ljubimaca.

Sada dobro pogledajte u svog ljubimca i kažite nam – gde vas vodi vaš sledeći korak? 🙂

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstBigl Maks dao svoj život da bi spasio porodicu!
Sledeći tekstTrogodišnjak napisao pismo psu koji je uginuo, pa dobio najslađi odgovor!

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime