Naslovna VESTI PSI Od straha ovaj PAS JE PRESTAJAO DA DIŠE u blizini ljudi!

Od straha ovaj PAS JE PRESTAJAO DA DIŠE u blizini ljudi!

0
pas je prestajao da dise petface

Alsana je živela u uzgajivačnici, u Masačusecu, godinama je rađala štence, sve dok je uzgajivač nije izbacio negde u grad. Nju su pronašli kontrolori za životinje, oslabljenu i sa mnoštvom infekcija. Odmah je odvedena u lokalno sklonište i kada je tamo stigla bila je uplašena i uznemirena. Odbijala je da komunicira sa ljudima uopšte i bilo je nemoguće u to vreme pronaći nekoga ko bi usvojio uplašenog psa, sve dok savršena porodica nije zakucala na vrata.

PROČITAJTE I:

PAŽNJA UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE: PRONAĐENI KUČIĆI u Srbobranu, majka im je ubijena, sumnja se da su to uradili lovci!

Kara Pitslej i njen suprug su čuli za Alsanu od svojih prijatelja koji se bave spasavanjem životinja i brigom o njima. Pitslej je odmah nazvala sklonište da se raspita o psu, a onda su joj objasnili situaciju. Rekli su joj da je psu potreban poseban dom, koji će posedovati svu potrebnu opremu za negovanje uplašenog psa.

pas je prestajao da dise petface

-Rekli su mi da nije delovala agresivno u skloništu, ali to ih je još više zabrinjavalo, jer je bila tako mirna i tiha. Bukvalno bi stajala mirno i prestala da diše ako hodate odgajivačnicom. Rekli su mi da njeno stanje može samo da se pogorša u skloništu, zato sam pokazala mužu njenu fotografiju i on se usaglasio sa usvajanjem ovog psa, rekla je Pitslej.

Par je otišao u sklonište da bi upoznao Alsanu, a jadni pas ih nije ni pogledao. Kada bi je pogledali, ona bi se skrivala i bežala, izgledala je kao da se potpuno zatvorila. Međtim, par je odlučio da i pored svega pruži šansu psu i tako je ponovo došao u sklonište kako bi odveli psa.

-Izveli smo je iz skloništa i ona je počela da trči sa jednog kraja dvorišta na drugi, potpuno neočekivano, rekla je Pitslej, dodajući da toliko strah od ljudi nikada nisu videli.

Svi su bili složni u tome da pas treba da se oslobodi od straha prema ljudima, što su Pitslej i njen suprug već uradili. Želeli su brzo da je vode kući što su i učinili.

Osim ovog ekstremnog straha i anksioznosti, Alsana se takođe suočila sa mnogim medicinskim izazovima i trebalo je puno posla kod kuće i veterinara kako bi joj se tegobe otklonile. Njen prethodni vlasnik je sekao uši, ozbiljno ih odštetio i izazvao je trajanje infekcije ušiju. Uprkos činjenici da su se njeni novi vlasnici oko nje mnogo trudili, ipak je trebalo mnogo vremena da bi se pas oporavio od svega što mu se desilo.

pas je prestajao da dise petface

-Mi ćemo je hraniti iz ruku da je naviknemo na nas. Stavićemo joj povodac i samo šetati po kući. Sada je pored nas i sada može spoznati šta znači kada je na sigurnom. Zapravo, ona je i htela da bude uz nas, ali nije bila sigurna, bila je uplašena, kazala je Pitslej.

Alsana je u svom novom domu imala dva psa brata i sestru, ali nije bila u mogućnosti da ih upozna zbog bolesti. Jednom kada je konačno bila medicinski očišćena. Njeni staratelji su je odveli kod brata i sestre u susednu prostoriju i postili ih da se njuškaju. Od ovog trenutka Alsana je bila potpuno drugačiji pas.

-Svetla je. Ima mnogo života i nade u njoj. Postalo nam je jasno da ona mora da bude sa drugim psima, navela je Pitslej.

Alsana se brzo povezala sa drugim psima koje u svojoj novoj porodici, što se ne bi moglo reći za njene vlasnike, ali ona je odlučila da je to njena porodica. Trebalo joj je dosta vremena kako bi prihvatila svoje nove vlasnike.

PROČITAJTE I:

ŠINTERI U LESKOVCU psa vukli kilometrima vezanog o kuku vozila (VIDEO)

I dalje je pas sa mnoštvom strahova, ali njena porodica i drugari joj pomažu da se oslobodi svih strahova i prebrodi težak period u svom životu.

-Želi sa nama da bude 24 sata dnevno. Sada je daleko od svega što ju je mučilo. Plaši se, ali pomažemo joj i uvek smo uz nju, zaključila je Pitslej.

Nije lako oterati strahove psu kada ih navuče, ali uz porodičnu ljubav i drugare koji su uvek tu za psa, ništa nije teško i nemoguće.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.