Naslovna VESTI PSI PROTESTNO PISMO „PINKU“: Pas je žrtva na „Farmi“ – izvedite ga ODMAH!

PROTESTNO PISMO „PINKU“: Pas je žrtva na „Farmi“ – izvedite ga ODMAH!

0
Pas je žrtva na „Farmi“ petface

Pas je žrtva na „Farmi“: Šesto izdanje rijalitija “Farme” počelo je pre dva meseca na televiziji „Pink“. Za 50 hiljada evra na popularnom imanju Lisović ove godine boriće se manekeni, starlete, pevači,..ali i JEDAN PAS!

Naime, pre nekoliko večeri učesnicima na „Farmi“ pridružila se i izvesna Tijana Đuričić, ali ne sama – sa sobom je povela i kućnog ljubimca – Donu. Već sa prvim minutima ulaska bilo je jasno da Doni mesto nije tu. Na stranu to što smo subjektivnog mišljenja da jednom psu nije mesto u takvom okruženju, stanovnici „Farme“ su svoje nezadovoljstvo odmah iskazali raspravama, negodovanjem, odbijanjem da „pas neće biti u toj sobi“.

Pročitajte još:
BOR: Uginuo pas kog je vlasnica izgladnjivala i držala na lancu mesecima!

Sa prvom svađom i fizičkim obračunom dvoje ukućana, deblji kraj je izvukla upravo Dona, tako što je pala sa kreveta koji je u svađi prevrnut! U sledećem okršaju, drugi učesnik je Donu udario vratima, a onda i nogom!

Pas je žrtva na „Farmi“ petface

Iako se već prilikom prve situacije oglasila Organizacije za zaštitu životinja „Orka“, izjavom da bi nadlženi već trebalo da reaguju, jer se uslovi u kojima je pas mogu nazvati „zlostavljanjem životinja“, odgvora nadležnh nije bilo.

Pročitajte još:
KRIVIČNA PRIJAVA: Poznati srpski pevač priznao: „Gazdinog psa sam udario. Plakao je kao dete“!

Sa tim u vezi, oglasilo se i pet Udruženja, slanjem protestnog pisma produkcijskoj kući „Pink“. Pismo prenosimo u celosti:

Oglašavamo se povodom uvođenja psa u rijaliti šou Farma koji se emituje na televiziji Pink, jer želimo ovim putem da uložimo protest i neslaganje povodom toga. Naime, namera nam je da ukažemo da takvo okruženje i konstantna buka i česta gužva oko psa mogu veoma loše uticati na stanje i ponašanje te životinje.

Takođe, želimo da ukažemo da svađe i rasprave u kojima učestvuje vlasnik prenose uznemirenost na psa, te da se i tu javlja mogućnost neželjene reakcije kod ionako već zbunjene i uznemirene životinje.

Veoma je uznemirujuće i ponašanje određenih učesnika rijalitija koji neprekidno iskazuju nezadovoljstvo zbog prisustva psa, pa čak i fizički nepovoljni kontakti prema psu i zbog toga smatramo da bi moglo doći do nemilih scena i događaja. Da bi se sve ovo sprečilo i prestalo uznemiravanje životinje zahtevamo da se pas, u najkraćem mogućem roku, skloni u neki adekvatniji prostor i okruženje, stoji u pismu koje potpisuju:

Udruženje građana „ALFA“, Beograd
Organizacija za prava i zaštitu životinja „ORPAK“ – Kruševac
Društvo za zaštitu životinja „SPASKE“, Kraljevo
Udruženje građana „KANIS“, Sremska Mitrovica
Društvo za zaštitu životinja i prirode „EKOLIBRIJUM“, Pančevo

Podsećamo da ovo nije prvi slučaj „promovisanja“ nasilja nad životinjama na televiziji sa nacionalnom frekvencijom, a šta treba da se desi da bi nadležni na isto reagovali,.. ostaje da vidimo.

Foto: Facebook

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstHRABROST KAKVA SE RETKO VIĐA: pas uplašio dva medveda
Sledeći tekstPROKUPLJE: Devojčice spasile štene, koje su dečaci zlostavljali na ulici!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime