Naslovna Komercijalna grupa MJ SVET Čiko je pas koji je 10 godina proveo na lancu, a sada...

Čiko je pas koji je 10 godina proveo na lancu, a sada je konačno osetio slobodu!

0
pas koji je 10 godina proveo na lancu petface

pas koji je 10 godina proveo na lancu: Čikova priča se može podvesti pod kalup zanemarenog psa. Nakon 10 godina provedenih na lancu, bez trunke ljubavi i pažnje, bez šetnji, sa uglavnom praznom činijom za hranu, činilo se da njegov život nema smisla. Sve se to promenilo u jednom trenutku, zahvaljujući reakciji jedne plemenite žene.

Pročitajte još: Godinanam je živeo na lancu. Prva šetnja za njega – NEPROCENJIVO! (VIDEO)

Radnja ove priče odvija se u ruralnom području Severne Karoline. U jednom od dvorišta živeo je Čiko, pas koji je 10 godina proveo na lancu. Živeti takvim životom, lišenim slobode i ljubavi pretežak je teret za svako biće. Ako tome dodamo da ti je stomak više prazan nego pun, dolazimo do toga da je živeti tako u najmanju ruku nepodnošljivo. Sve to je bilo i više nego jasno ženi po imenu Grisel Gerero. Ona je živela u neposrednoj blizini imanja na kome je Ćiko boravio. Ova dama je situaciju opisala sledećim rečima:

Rekla sam im da su psu potrebne dnevne šetnje i veterinarska nega. Dodala sam da se radi o nestašnom psu, koji je neretko bio agresivan prema psima koji su prolazili pored njihovog dvorišta. Često se dešavalo da prekine ogrlicu, zato što mu je ona postavljana tesno uz vrat. Ipak, njegovi vlasnici bi ga ponovo vraćali na lanac. Svaki put kada bih videla ovog crnog psa kako tužno sedi u dvorištu srce bi mi se slomilo.

Pročitajte još: Spasili su Kiki, koju su vlasnici držali na lancu. Nadležni je vratili vlasniku!

Koliko god da je Grisel bila potrešena ovom situacijom, za nju se rešenje nije naziralo. Naime, ona nije želela da tek tako prijavi vlasnike i da im tako stvori problem. Pri tom, u okolini nije bilo nijedne organizacije za zaštitu životinja koja bi mogla da reaguje. Ona je samo želela da ovaj pas nakon 10 godina provedenih na lancu bude spašen. U jednom trenutku ona je bila toliko očajna, da je priznala da je razmišljala da psa kidnapuje.

pas koji je 10 godina proveo na lancu petface

U međuvremenu, ona je pronašla Diva’s Safe Haven & Thrift, grupu nezavisnih spasilaca. Njihova uloga je ne samo da spašavaju pse koji su žrtve zlostavljanja i zanemarivanja, već i da se pobrinu za njihov život nakon toga. Naime, pored toga što im obezbeđuju negu veterinara, oni im pronalaze i privremene hraniteljske porodice, kao i trajne domove. Takođe, oni pomažu porodice koje su preuzele brigu o životinjama, tako što ih snabdevaju hranom i drugim potrepštinama.

Kada im se Grisel obratila za pomoć, oni su se složili da je u slučaju psa koji je 10 godina proveo na lancu, intervencija i više nego neophodna. Srećom, vlasnici su se složili da predaju psa bez ikakvih problema, tako da se ovaj mališan konačno našao na slobodi. On je odmah podvrgnut medicinkskom tretmanu. Pored toga, on je imao priliku da uživa u igranju sa drugim psima što nikad pre toga nije iskusio. Ubrzo potom, on je pronašao srećan dom u kome se oseća i više nego voljeno.

pas koji je 10 godina proveo na lancu petface

Ova priča je samo potvrda izreke da svaki pas zaslužuje dom, ali da svaki dom ne zaslužuje psa. Naime, kada pas ulazi u bilo koji dom, on zaslužuje da ima i adekvatne uslove za život –  od ishrane preko šetnje. Mnogo ljubavi i pažnje se prosto podrazumeva. Kada je ishrana u pitanju, treba posebno voditi računa jer je dokazano da se kvalitetnom ishranom, život ljubimca može produžiti i za nekoliko gdoina. Zato svoju pažnju treba pokloniti ishrani koja je balansirana i koja zadovoljava sve nutricionističke zahteve životinje u konkretnoj starosnoj dobi. Sve te potrebe u potpunosti zadovoljava brend Trainer. U skladu sa holističkim pristupom ishrani, ovaj proizvođač je uvažio zahteve svih rasa, starosnih kategorija, zdravstvenih stanja. U skladu sa tim, koncipirane su linije Natural, Personali i Fitness. Svaka od njih proizvedena je od najkvalitetnijih sastojaka, koji poboljšavaju imunitet i doprinose opštem zdravlju životinje.

pas koji je 10 godina proveo na lancu trainer petface

Ovi proizvodi su dostupni u svim bolje snabdevenim pet shopovima, gde se možete raspitati o najboljem izboru za vašeg mališana.

PRIJATNO!

Pogledajte i VIDEO Čika, psa koji je 10 godina proveo na lancu, kako se igra sa novim drugarima:

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.