Naslovna VESTI PSI BRAVO: pas koji je ceo život proveo zavezan oslobođen je od strane...

BRAVO: pas koji je ceo život proveo zavezan oslobođen je od strane ovog sjajnog čovek

0
pas koji je ceo život proveo zavezan petface

pas koji je ceo život proveo zavezan konačno je oslobođen i sada razdragano trčkara u novom dvorištu. A sve to zahvaljujući čoveku koji nije mogao da sedi skrštenih ruku i nemo posmatra tužan prizor psa sa lancem oko vrata.

Mesto dešavanja ove priče sa divnim završetkom je Feniks, Arizona. Čovek je šetajući primetio psa zavezanog u dvorištu jedne kuće. Ovaj prizor se ponavljao iz dana u dan, 3 godine za redom.Ispostaviće se kasnije da se radi o psu koji je ceo život proveo zavezan i koji nikada nije imao prilike da nesputano i slobodno trčkara dokle mu pogled seže.

Ne samo da je u pitanju pas koji je ceo život proveo zavezan, već se radi o psu sa kojim se nikad niko nije igrao i kojeg niko nije mazio. Prilično surov život za jedno živo biće, zar ne?!  Svaki put kada je čovek probao da se približi psu on je lajao i režao na njega i nije uopšte delovao prijateljski.

pas koji je ceo život proveo zavezan petface

 A onda je ovaj čovek odlučio da preuzme stvar u svoje ruke. Bio je krajnje strpljiv u toj svojoj zamisli, pa je na početku strpljivo sedeo pored ograde i čekao da pas prestane da laje. Nakon što je to dočekao, počeo je da priča sa psom i ponavljao mu je kako će sve biti u redu. Nakon nekog vremena, pas je prišao ogradi. Čovek je oprezno provukao svoje prste kroz ogradu i nežno je pomazio ovo nesrećno biće.

Čovek je nakon toga počeo da dolazi svakog dana. Donosio je psu poslastice i dozu maženja i ljubavi. Njemu je to itekako prijalo i nije bilo ni traga onom, na prvi pogled, agresivnom psu. Pas koji je ceo život proveo zavezan, sada je dobio i ime….Rusty Diamond (Zapušteni Dijamant).

pas koji je ceo život proveo zavezan petface

Ovaj pas se nalazio u veoma lošem stanju, bio je zapušten i prljav. Njegovo  krzno je bilo prekriveno buvama, a oko ušiju je imao ranice od češanja. Na nekoliko mesta na telu, on je imao vidljive tumore.

Čovek je dolazio nekoliko nedelja za redom i među njima se rodila velika ljubav i privrženost. Čovek je bio svestan da ga ne može ostaviti da živi u ovakvim uslovima.

Jednog dana dok ga je hranio, vlasnica psa koji je ceo život proveo zavezan, izašla je u dvorište. Rekao joj je da je psu potrebna medicinska pomoć, a da držanje psa na lancu po ceo dan predstavlja potpada pod okrutnost prema životinjama. A ona se se na to samo nasmejala i rekla da je ovaj pas na lancu već 10-15 godina, odnosno ceo život. Nakon toga, ovaj nepokolebljivi čovek joj je rekao da neće otići bez psa. A nakon nekoliko minuta, vlasnica je pristala da mu prepusti svog ljubimca.

pas koji je ceo život proveo zavezan petface

 Nakon toga usledila je prva Rastijeva šetnja. Možete samo da pretpostavite koliko je ovaj pas u tome uživao. Zatim je odveden kod veterinara gde je pokazao zavidno lepo ponašanje, iako je najverovatnije da mu je to prvi put. Konačno mu je uklonjena ogrlica oko vrata, koja je toliko korodirala da su morali da je seku. Nakon toga ovaj pas je dobio i kupanje.

Budući da čovek koji ga je spasao nije mogao da ga usvoji, pronašao mu je porodicu koja ga je sa oduševljenjem prihvatila. Oni su imali veliko dvorište po kojem je mogao nesputano da trčkara i nekoliko pasa sa kojima je mogao da se igra. Pas koji je ceo život proveo zavezan, sada je konačno iskusio šta znači toplina porodičnog doma.

Ovaj divan gest čoveka koji je spasao psa od njegovih vlasnika, duboko nas je dirnuo i povratio veru u plemenitost ljudskog roda.

1.000 PUTA BRAVOOOOOO!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstKatarina (17): „Moje pare za doručak su otišle na nju. Sada je ONA moj pas najbolji prijatelj“!
Sledeći tekstPriključi se akciji: Budi human, nahrani napuštene životinje!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime