Naslovna VESTI PSI Pas, koji je ujedinio Beograđane, izgubio bitku sa životom! Mališa, HVALA TI!

Pas, koji je ujedinio Beograđane, izgubio bitku sa životom! Mališa, HVALA TI!

0
potrebna krv petface

„Mališa je primio krv i stanje je isto. Sutra treba ponovo da ide na kliniku „Novak“ i nadam se da će sve da bude okej“, ovako je glasila poruke Maje koju smo dobili nakon objave da je psu HITNO POTREBAN DONOR KRVI!
Međutim, vest koja nas je ovog jutra sačekala u redakciji Petface-a je da je Mališa nažalost UGINUO. „Nije izdržao“, javila je Maja.
Maja je devojka koja je pokrenula celu akciju oko Mališe. Ona je štene sa još dve sestrice izvukla iz polja, gde ih je neko bacio da uginu.
„Očistila sam ih, bili su prekriveni krpeljima, veterinar ih je vakcinisao i vozala sam se sa njima satima u kolima jer nisam znala gde sa njima. Na moju sreću, javila se predivna Nina iz Slovenije da im privremeno pruži dom dok se ne udome. Ona inače živi u Beogradu“, priča nam Maja.
Međutim, ovo je – prema rečima veterinarke Tanje iz veterinarske ambulante „Novak“ – bio i ključni problem.
„Mališa je pronađen prepun krpelja. Pre otrpilike sedam dana. Tačno je toliko i potrebno babeziozi da „odradi svoje““, rekla je Tanja za Petface.
pas i krv petface
Kako bi ukazala na važnost redovnog pregleda i preventivnih sredstava Tanja nam je objasnila kako je u ovom slučaju došlo do najgoreg epiloga: „Transfuzija krvi je poslednja opcija. Ali, mi smo bez razmišljanja uradili kako se na kraju ne bismo kajali što nismo pokušali i to. Od početka smo bili skeptični i vlasnicu Ninu smo pripremili na „crni scenario“. Mališa je u „Novak“ stigao sa jako lošom slikom, a ono što nam je davalo loše prognoze je činjenica da je u pitanje jako mlado štene. U slučajevima odraslim pasa ima nade, jer je njihov celokupan organizam jači nego kod štenaca. Babezioza uništava sistematski sve organe, tako da nije reč samo o krvi, već i o plućima, sistemima za varenje,..Međutim, dali smo mu odmah jednu terapiju i jednu transfuziju i molili smo Boga da se izbori. Nažalost, nije uspeo“, rekla nam je Tanja.
Iako im je veoma teško, Maja se još jednom zahvaljuje svima, jer kako kaže „nije se nadala ovakvom odazivu ljudi“.
„Strašno, baš nam je teško, a Nina ne može da dođe sebi, juče je toliko je jecala i plakala, kaže iz sobe ne moze da izađe, jer je sve je podseća na njega. Za ovih pet dana je napravila hiljadu njegovih fotografija…Pitam se samo zašto ga je Bog uzeo sada kada bi napokon posle toliko mučenja imao predivan život“, rekla je Maja.
pas i krv petface
U ime Maje, Nine i ume svih nas iz Petface-a VELIKO HVALA svima koji su nesebično nudili svoju pomoć. Samo u toku dana, nakon objavljene vesti, bilo je više od 15 poziva vlansika, koji su nudili krv svojih ljubimaca. Hvala, jer ste još jednom dokazali da imate ogromno srce i da brinete kada je to najpotrebnije. Kada je život u pitanju. RIP Mališa!

Kliknite na galeriju koju je Maja želela da podeli sa svima. Mališa je bar tih dana, zaista uživao:

Foto: Privatna arhiva

ZAHVALJUJEMO SE: Gvozdenu, Tamari, Jovani, Ivanu, Ivani, Jeleni, Katarini, Margariti, Bojani i ostalima koji su preko Petface redakcije ponudili svoju pomoć. HVALA!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.