Naslovna VESTI PSI OKRUTNO: Ovo je pas koji je zakopan živ, a za počionioca ovog...

OKRUTNO: Ovo je pas koji je zakopan živ, a za počionioca ovog zlodela optužen je…NJEGOV VLASNIK

1
pas koji je zakopan živ petface

Kada smo naišli na ovu vest o čoveku koji je svog psa zakopao živog, bilo nam je neverovatno da vlasnik može to da uradi svom ljubimcu i iskreno smo poželeli da ova vest nije tačna. Na žalost, sve upućuje da to ipak jeste slučaj i da je pas koji je zakopan živ od strane onoga ko bi trebalo da ga voli najviše-njegovog vlasnika.

Ceo slučaj počeo da je isplivava u javnosti kada su na Fejsbuku postavljene fotografije psa koji je živ zakopan. Na fotografijama se vidi da se radi o isrpljenoj i potpuno dehidriranoj bordoškoj dogi, ili francuskom mastifu, koja je do ramena prekrivena šljunkom i zemljom. Sasvim prirodno ove fotografije su se raširile po internetu i izazvale pravu bujicu revolta kako boraca za prava životinja, tako i onih koji sa njima nemaju dodira.

pas koji je zakopan živ petface

Fotografije je slikao i na Fejsbuk postavio Pedro Dinis, koji je i sam šetao svog psa, kada su zajedno pronašli ovog nesećnog psa. Pored fotografija, on je ostavio komentare:

Samo joj se glava videla, a bilo je teško videti o čemu se zapravo radi, sa obzirom na količinu zemlje kojom je bila zatrpana.

O motivima postavljanja ovih fotografija koje svedoče o ljudskoj okrutnosti, ovaj mladi čovek je rekao da je prosto želeo da informiše ljude povodom okrutnosti prema životinjama.

pas koji je zakopan živ petface

Oglasili su se i izvori bliski policijskoj istrazi, koji su saopštili da je pas koji je živ zakopan, bio okružen i gomilom kamenja, a oni smatraju da je kamenjem pas zapravo gađan.

pas koji je zakopan živ petface

Ono što ovu priču čini još tužnijom, jeste činjenica da je povodac kojim je ovaj pas bio vezan, bio zakačen za džak šljunka, u nameri da se potpuno onemogući ovom psu da pobegne.

Kada je pronađena, ova bordoška doga, odmah su alarmirane službe za vanredne situacije i pas koji je živ zakopan je poslat na odgovarajuću kliniku, gde je odmah započeta terapija antibioticima.

Mladić koji je vlasnik ovog sirotog psa, a koji je star svega 21 godinu, ubrzo je i uhapšen i sproveden u pritvor. On je negirao odgovornost, uporno ponavljajući detektivima da je pas ukraden i da on nije krivac.

Izvori iz istrage, takođe su saopštili da ovaj pas koji je na nesreću, živ zakopan, ima preko 10 godina i da pati od artritisa, čime je isključena mogućnost da je pas sam pobegao od kuće.

pas koji je zakopan živ petface

Vlasnik se sada suočava sa optužbama za okrutnost prema životinjama, a kazna koja mu preti je izdržavanje pritvora u trajanju od 2 godine i novčani iznos od 25.000 evra koji će morati da plati. Korisnici društvenih mreža vrlo su ogorčeni celim ovim slučajem pa su stoga pokrenuli preticiju, a za počinioca zahtevaju najstrožu zaprećenu kaznu.

Ovo je samo potvrda izreke da svaki pas zaslužuje čoveka, ali da svaki čovek ne zaslužuje psa. Nadamo se samo da o ovakvim stvarima nećemo više čitati.

 

 

 

 

 

 

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.